Interview met Roderick Dirks - Valcon

Interviews
Ervaring kandidaat
Bedrijfsleven
Ervaring klant

In dit interview gaan we in gesprek met Roderick Dirks, die we onlangs bij onze klant Valcon hebben geplaatst. Hij vertelt ons meer over zijn sollicitatieproces met Omega Search en zijn huidige werkzaamheden.

Wat vond je van het initiële contact met Omega Search?
Het eerste contact vond plaats met Mark, rond oktober 2021. Ik werkte destijds bij een software consultancy, maar kwam erachter dat het daar te technisch was. Ik was toen niet echt op zoek naar werk, maar de manier waarop hij het bericht stuurde trok mijn aandacht. In eerste instantie was ik sceptisch, maar na Mark aan de telefoon te hebben ging dat gevoel weg. Mark luisterde goed naar de problemen waar ik tegenaan liep - dat vond ik heel fijn. De dingen die ik zocht in een baan kon Valcon mij beter bieden en de openheid van Mark zorgde voor veel vertrouwen.

Wat vond je van de tips tijdens het sollicitatietraject?
Mark voelde in het hele traject en daarna bijna als een mentor. Voor ieder gesprek dat ik moest voorbereiden, gaf Mark goede tips, terugkoppelingen en handigheidjes. Ook toen het contract getekend was, hielp hij nog met vragen die ik had. Mark was een aanspreekpunt om mij te helpen, dat was heel fijn.


Kun je wat vertellen over jouw werk bij Valcon?

Toen ik begon bij Valcon werd ik meteen op het project geplaatst binnen het netbeheer bij Schiphol. Schiphol regelt zelf al haar energie wat leidt tot ontwikkelingen binnen het verduurzamen van heel Schiphol. Ik houd me zelf bezig met processen die aangepast moeten worden, met name het aanvraagproces binnen capaciteitsbeheer. Dat houdt kort gezegd in dat het aanvragen voor verhoging van energieafname - voor bijvoorbeeld restaurants en winkels, geformaliseerd moet worden. Dit verhelpt dan storingen en misverstanden.


Wat is het tofste project waar je tot nu toe aan hebt gewerkt? Waar ben je trots op?

Ik heb tot nu toe alleen aan het project voor Schiphol gewerkt. Het fijne aan Valcon is dat ik gelijk veel verantwoordelijkheid krijg en zelfstandig te werk kan gaan; ik trek het project. De dagelijkse begeleider kijkt wel mee, maar ik mag alles zelf doen en bepalen.

Wat onderscheidt Valcon van andere Consultancy partijen?
Het grootste onderscheid lijkt mij dat er bij Valcon naar je persoonlijke groeitraject wordt gekeken. Er zit geen maximum aan promotiemakers; als je er klaar voor bent, verdien je dat gewoon. Bij andere Consultancy partijen lijkt het af en toe alsof hier wél een maximum aan zit. Daarnaast zit Valcon meer op de Operational Excellence. Je gaat echt aan de slag met het probleem. Dat is anders dan een rapport opstellen en weglopen van de situatie, waarin het probleem nog niet helemaal is verholpen. Het oplossen van A tot Z is een erg leuke uitdaging.

Raad je kandidaten aan om met een recruiter/headhunter te werken of niet? Waarom?
Jazeker, maar het ligt er wel aan wat voor recruiter je voor je hebt. Het feit dat er voor een recruiter ook een belang is zorgt voor een sterkte punt, maar dit kan ook een zwaktepunt zijn. In het geval van Omega Search vind ik het vanuit mijn ervaring een kracht, omdat ik zo goed mogelijk werd klaargestoomd en begeleid door het proces heen. Als de recruiter écht luistert naar je wensen en als verlengstuk van het bedrijf opereert, leidt dit tot succes.

Wat staat er nog op je bucketlist?
Er zijn twee dingen die ik nog heel graag wil doen. Ten eerste lijkt het mij heel cool om met een camper door Canada te reizen. Ik houd veel van indrukwekkende natuur. Bovenaan mijn bucketlist staat echter met een motor route 66 afrijden. Death Valley, here I come!

Pierre

den Hollander

Senior Recruitment Consultant

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met

Pierre

Email
Pierre

Meer dan 50 succesverhalen

"Op het moment dat ik twijfels had kon ik dit altijd in alle openheid met Mark bespreken. Vanaf het eerste contact tot en met het aanbod ongekende service en communicatie."

Maarten
,
Data Scientist

"Omega Search heeft mij heel betrokken door het hele sollicitatieproces geleid, waarna ik een contract aangeboden heb gekregen. Heel erg dankbaar voor alle hulp die ik heb ontvangen! Top bedrijf."

Lotte
,
Business Change Consultant

"Mocht het ooit nodig zijn, dan zou ik 10/10 weer met Omega Search op zoek gaan naar een volgende stap in mijn carrière."

Bob
,
Customer Service

"Omega Search was tot op de dag dat ik ben begonnen met mijn huidige functie (soms zelfs dagelijks!) betrokken bij het proces. Telkens één stapje voor zijn, dat noem ik nog eens recruitment!"

Paulien
,
Area Manager

Veelgestelde vragen

Staat jouw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op en wie weet kunnen wij je verder helpen.

Concact opnemen

Als ik solliciteer via Omega Search heb ik dan meer garantie dat ik daadwerkelijk de baan krijg?

Dat je daadwerkelijk de gewenste functie krijgt kunnen wij helaas niet garanderen. Je zult het nog steeds op moeten nemen tegen andere sollicitanten uit verschillende hoeken. Echter geloven wij wel dat je een streepje voor hebt op andere sollicitanten door de voorbereiding en begeleiding die Omega Search biedt.

Hoe ziet het sollicitatieproces er uit?

Hoe het sollicitatieproces er exact uitziet verschilt per bedrijf. Echter is de begeleiding die Omega Search biedt altijd consistent. Ondanks dat de sollicitatiegesprekken bij het bedrijf zelf worden gevoerd, blijven wij gedurende het gehele process betrokken. Tijdens het initiële kennismakingsgesprek zal er worden gekeken naar de behoeften en kwaliteiten van de kandidaat om zo de juiste match te vinden. Vervolgens zorgen we ervoor dat jij als kandidaat optimaal voorbereid bent door middel van het oefenen van casussen en gesprekken.

Waarom zou ik samenwerken met een recruiter?

Omega Search is een bedrijf dat het negatieve stigma van recruitment wil doorbreken door mensen écht te helpen. Wij plaatsen een kandidaat dan ook alleen bij een bedrijf als we het gevoel hebben dat beide partijen er gelukkig van worden. Ook helpen we je graag verder als je een afwijzing krijgt of een uitdaging zoekt buiten ons portfolio. Wij hebben een portfolio van verschillende interessante bedrijven waar wij voor werven. Dit betekent dat wij samen met jou naar meerdere opties kunnen kijken. Daarnaast kunnen wij jou helpen om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek en een goed woordje voor jou doen. Het warme contact tussen het bedrijf en ons én tussen ons en jou is enorm waardevol.

Wat onderscheidt Omega Search van andere recruiters?

Omega Search doorbreekt het heersende stigma over recruiters. Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid tijdens het gehele proces is wat ons onderscheidt van andere recruiters. Wij creëren toegevoegde waarde door middel van onze kernwaarden: gedreven, oprecht, en betrokken.