Interview met Nino Reniers - MIcompany

Ervaring kandidaat
Interviews

Een aantal maanden geleden heeft Omega Search Nino begeleid bij het vinden van een passende nieuwe baan. Nu, twee maanden later, checkten we even bij hem in om terug te blikken op zijn sollicitatieproces via Omega Search.

Hi Nino! Kun je ons kort vertellen wie je bent en wat je bij MIcompany doet?
Hi! Ik ben Nino en ik ben op dit moment bijna vijf jaar werkzaam bij MIcompany. Ik heb econometrie gestudeerd in Rotterdam. Bij MIcompany ben ik gestart als Data Scientist en inmiddels doorgegroeid tot Project Leader.

Als MIcompany helpen we onze klanten om de mogelijkheden van data en Artificial Intelligence (AI) volledig te benutten. De wereld staat aan de vooravond van een AI-revolutie: de potentie is enorm, en MIcompany helpt bedrijven om deze AI-transformaties vorm te geven.

Wat heeft jou in eerste instantie tot MIcompany aangetrokken toen je solliciteerde?
Tijdens mijn studie in Rotterdam kwam MIcompany al meerdere keren voorbij, bijvoorbeeld via studieverenigingen en career events. Onder medestudenten stond MIcompany bekend als een mooi bedrijf – maar was daarnaast ook berucht vanwege de hoge lat en het zware sollicitatieproces.


In eerste instantie werd er via MIcompany contact met mij opgenomen. Na een kopje koffie was het al snel duidelijk: MIcompany bracht een mooie mix van enerzijds data & AI, en anderzijds een focus om mensen en organisaties verder te helpen. Het was dus een makkelijke keuze voor mij om het sollicitatieproces te starten.

Kun je ons vertellen over een interessant project waar het bedrijf zich mee bezighoudt?
Je merkt momenteel een overgang van relatief kortstondige projecten naar meer langdurige klantsamenwerkingen. Dit is dan ook een logisch gevolg van een veranderende wereld: er zijn steeds meer middelen om de waarde van data & AI te vangen, maar daar heb je als bedrijf vaak wel een (fundamentele) transformatie voor nodig. Dat betekent: goed uitdenken waarom, waar én hoe je data & AI een plek wilt geven binnen je organisatie.

Binnen MIcompany starten we altijd vanuit een procesverandering: hoe helpt data & AI een proces bijvoorbeeld effectiever en/of efficiënter te maken? Vanuit deze procesverandering kun je vervolgens bepalen welke data, algoritmes en/of applicaties je nodig hebt. MIcompany brengt expertises over al deze componenten bijeen.

Wat zoeken jullie in potentiële kandidaten die bij MIcompany willen solliciteren?
We hebben een vrij gecompliceerde mix aan eisen, maar grofweg zou je kunnen zeggen dat we bij MIcompany drie onderdelen belangrijk vinden: Analytisch vermogen (IQ), EQ en team fit.

  • Analytisch vermogen: naast hoge cijfers en een bèta-achtergrond, is het voor ons belangrijk om te begrijpen of iemand gestructureerd een probleem kan oplossen.
  • EQ: binnen MIcompany sta je vaak direct in contact met de klant. Het is dan belangrijk om representatief over te komen. Bovendien moet je het écht leuk vinden om anderen te helpen. Zo is het voor ons een pre als je tijdens je studie Teaching Assistant bent geweest.
  • Team fit: ten slotte toetsen we of er een goede fit zou zijn binnen het bestaande team. Kun je laten zien dat je ambitieus bent: ben je bijvoorbeeld op uitwisseling geweest, of heb je commissie-ervaring opgedaan? Dit betekent niet dat we een regelrechte kopie zoeken van onze huidige collega’s, maar juist of je hier een mooie aanvulling op bent. Zelf stel ik meestal de vraag: zou ik deze persoon in mijn eigen projectteam willen hebben?


Waarom is Omega Search voor jullie een interessante partner in het sollicitatieproces?
Allereerst voeren jullie gedegen onderzoek uit. Jullie gaven aan dat MIcompany niet lijkt op jullie andere klanten; daarom gaan jullie grondig te werk om goed te begrijpen hoe een geschikte kandidaat er voor ons uitziet. Ten tweede bouwen jullie een sterke feedbackloop: jullie vragen goed door om te begrijpen waarom een kandidaat door ons wordt afgewezen – met als gevolg dat we niet twee keer zo’n profiel binnenkrijgen. Gedurende onze relatief korte samenwerking tot nu toe, is het mooi om te zien hoeveel potentiële kandidaten er al door jullie aangedragen zijn. Er is zelfs al één kandidaat geplaatst!  

Heeft MIcompany ooit met andere recruitmentbureaus gewerkt? En zo ja, wat onderscheidt Omega Search van de anderen?
Wat ik fijn vind aan onze samenwerking is dat jullie erg toegankelijk zijn. Deels komt dit natuurlijk doordat jullie op dit moment nog een relatief klein bedrijf zijn. Maar kijk eens of het lukt om deze “startup vibe” vast te houden naarmate jullie verder groeien. Als recruitmentbureau staan connecties met anderen centraal – en toegankelijkheid kan daar enorm bij helpen.

Zijn er dingen die wij kunnen verbeteren in onze samenwerking?  
Jullie zijn zelf proactief in het opvragen en verwerken van feedback, dat is fijn. Op dit moment heb ik daarom geen verbeterpunten voor onze samenwerking.

En tot slot: waar zie jij jezelf over vijf jaar? Staat er nog iets op je bucket list?
Ik heb eerlijk gezegd geen 5-jarenplan: ik leef van dag tot dag, en vind het daarbij vooral belangrijk of ik het nu naar m’n zin heb. Op dit moment haal ik veel energie uit m’n baan. Naast data & AI zijn er nog wel een hoop creatieve kanten die ik verder zou willen ontplooien. Ik vind het leuk om te ontwerpen en te schilderen, ik houd me graag bezig met het leren van nieuwe talen, en ik zou me ook nog wel eens willen verdiepen in het DJ-vak…

Daarnaast geeft MIcompany je de mogelijkheid om na een bepaalde tijd op sabbatical te gaan. Ik heb nog geen gebruik gemaakt van deze optie, maar op mijn bucketlist staat nog wel een langere wereldreis – bijvoorbeeld naar Japan. Over de precieze invulling ga ik de komende tijd maar eens nadenken…

Mark

Barth

Founder

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met

Mark

Email
Mark

Meer dan 50 succesverhalen

"Op het moment dat ik twijfels had kon ik dit altijd in alle openheid met Mark bespreken. Vanaf het eerste contact tot en met het aanbod ongekende service en communicatie."

Maarten
,
Data Scientist

"Omega Search heeft mij heel betrokken door het hele sollicitatieproces geleid, waarna ik een contract aangeboden heb gekregen. Heel erg dankbaar voor alle hulp die ik heb ontvangen! Top bedrijf."

Lotte
,
Business Change Consultant

"Mocht het ooit nodig zijn, dan zou ik 10/10 weer met Omega Search op zoek gaan naar een volgende stap in mijn carrière."

Bob
,
Customer Service

"Omega Search was tot op de dag dat ik ben begonnen met mijn huidige functie (soms zelfs dagelijks!) betrokken bij het proces. Telkens één stapje voor zijn, dat noem ik nog eens recruitment!"

Paulien
,
Area Manager

Veelgestelde vragen

Staat jouw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op en wie weet kunnen wij je verder helpen.

Concact opnemen

Als ik solliciteer via Omega Search heb ik dan meer garantie dat ik daadwerkelijk de baan krijg?

Dat je daadwerkelijk de gewenste functie krijgt kunnen wij helaas niet garanderen. Je zult het nog steeds op moeten nemen tegen andere sollicitanten uit verschillende hoeken. Echter geloven wij wel dat je een streepje voor hebt op andere sollicitanten door de voorbereiding en begeleiding die Omega Search biedt.

Hoe ziet het sollicitatieproces er uit?

Hoe het sollicitatieproces er exact uitziet verschilt per bedrijf. Echter is de begeleiding die Omega Search biedt altijd consistent. Ondanks dat de sollicitatiegesprekken bij het bedrijf zelf worden gevoerd, blijven wij gedurende het gehele process betrokken. Tijdens het initiële kennismakingsgesprek zal er worden gekeken naar de behoeften en kwaliteiten van de kandidaat om zo de juiste match te vinden. Vervolgens zorgen we ervoor dat jij als kandidaat optimaal voorbereid bent door middel van het oefenen van casussen en gesprekken.

Waarom zou ik samenwerken met een recruiter?

Omega Search is een bedrijf dat het negatieve stigma van recruitment wil doorbreken door mensen écht te helpen. Wij plaatsen een kandidaat dan ook alleen bij een bedrijf als we het gevoel hebben dat beide partijen er gelukkig van worden. Ook helpen we je graag verder als je een afwijzing krijgt of een uitdaging zoekt buiten ons portfolio. Wij hebben een portfolio van verschillende interessante bedrijven waar wij voor werven. Dit betekent dat wij samen met jou naar meerdere opties kunnen kijken. Daarnaast kunnen wij jou helpen om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek en een goed woordje voor jou doen. Het warme contact tussen het bedrijf en ons én tussen ons en jou is enorm waardevol.

Wat onderscheidt Omega Search van andere recruiters?

Omega Search doorbreekt het heersende stigma over recruiters. Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid tijdens het gehele proces is wat ons onderscheidt van andere recruiters. Wij creëren toegevoegde waarde door middel van onze kernwaarden: gedreven, oprecht, en betrokken.