Balans tussen werk en privé

Blog
Bedrijfsleven

Om te kunnen ontspannen, hoef je niet de hele dag op de bank te zitten. Je kunt het ook op een andere manier aanpakken. Welke dingen kun je doen om fris en fruitig een nieuw jaar tegemoet te gaan?

“Dolce Far Niente: The Sweetness of Doing Nothing”
De feestdagen zijn voor veel mensen een tijd om te resetten. Om te kunnen ontspannen, hoef je niet de hele dag op de bank te zitten. Je kunt het ook op een andere manier aanpakken. Welke dingen kun je doen om fris en fruitig een nieuw jaar tegemoet te gaan?


Ontspanning is belangrijk om goed te functioneren
Je hersenen zijn een heel belangrijk voor jouw gezondheid en moeten daarom ook af en toe ontspannen. Te veel stress of spanning kan ervoor zorgen dat je mentaal minder goed functioneert. Het is dus belangrijk om je lichaam en geest af en toe rust te gunnen. Zo zorg je goed voor jezelf en kun je de beste versie van jezelf zijn - ook in je werk.

Balans tussen werk en privé
Uiteraard is het goed om ambities te hebben en er keihard voor te werken, maar het laat het niet wegnemen van je fysieke en mentale gezondheid. Het is van groot belang dat je een goede balans vindt tussen werk en je privéleven. Wellicht kunnen de onderstaande tips je helpen om het meeste te halen uit een self-care dag tijdens de feestdagen.

Tips om te ontspannen

  • Probeer niet te veel op je telefoon te kijken, dan rust je niet uit. Een goed streven is om in ieder geval de eerste twee uur en de laatste twee uur van de dag niet op je telefoon te kijken. Neem in plaats daarvan de tijd om je huis of je appartement schoon te maken, de was te doen, de plantjes water te geven en ruim troep op. Dit zorgt ervoor dat je helderder kunt denken en het geeft je een voldaan gevoel. En, wie houdt er nou niet van schoon en opgeruimd huis?
  • Plan daarnaast vast voor de aankomende week. Dit geeft je een overzicht van wat er allemaal gedaan moet worden. Maak naast werk en sociale activiteiten ook tijd voor jezelf om te gaan sporten.
  • Maak een wandeling of doe een workout om zo je hoofd te legen. Als je langs een goede koffie zaak loopt ga zitten en geniet van een goede kop koffie met een gebakje. Doe dit samen met iemand of alleen is soms ook fijn. Wie houdt er nou niet van een goede koffie met een lekker gebakje?
  • Ontdek een nieuwe stad of nieuwe plekken in de stad waar je woont. Het is altijd leuk om nieuwe steden te zien en te proeven wat deze steden te bieden hebben.
  • Kook een lekkere maaltijd en wees creatief. Je kunt ook uiteten gaan of iets bestellen.
  • Kijk een leuke film met popcorn om de dag af te sluiten. Maak het niet te laat om zo de week helemaal fris en fruitig te beginnen.

De feestdagen zijn een belangrijk moment om op te laden en leuke dingen te doen. Geniet van een beetje rust en begin je week extra goed.

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met

Email

Meer dan 50 succesverhalen

"Op het moment dat ik twijfels had kon ik dit altijd in alle openheid met Mark bespreken. Vanaf het eerste contact tot en met het aanbod ongekende service en communicatie."

Maarten
,
Data Scientist

"Omega Search heeft mij heel betrokken door het hele sollicitatieproces geleid, waarna ik een contract aangeboden heb gekregen. Heel erg dankbaar voor alle hulp die ik heb ontvangen! Top bedrijf."

Lotte
,
Business Change Consultant

"Mocht het ooit nodig zijn, dan zou ik 10/10 weer met Omega Search op zoek gaan naar een volgende stap in mijn carrière."

Bob
,
Customer Service

"Omega Search was tot op de dag dat ik ben begonnen met mijn huidige functie (soms zelfs dagelijks!) betrokken bij het proces. Telkens één stapje voor zijn, dat noem ik nog eens recruitment!"

Paulien
,
Area Manager

Veelgestelde vragen

Staat jouw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op en wie weet kunnen wij je verder helpen.

Concact opnemen

Als ik solliciteer via Omega Search heb ik dan meer garantie dat ik daadwerkelijk de baan krijg?

Dat je daadwerkelijk de gewenste functie krijgt kunnen wij helaas niet garanderen. Je zult het nog steeds op moeten nemen tegen andere sollicitanten uit verschillende hoeken. Echter geloven wij wel dat je een streepje voor hebt op andere sollicitanten door de voorbereiding en begeleiding die Omega Search biedt.

Hoe ziet het sollicitatieproces er uit?

Hoe het sollicitatieproces er exact uitziet verschilt per bedrijf. Echter is de begeleiding die Omega Search biedt altijd consistent. Ondanks dat de sollicitatiegesprekken bij het bedrijf zelf worden gevoerd, blijven wij gedurende het gehele process betrokken. Tijdens het initiële kennismakingsgesprek zal er worden gekeken naar de behoeften en kwaliteiten van de kandidaat om zo de juiste match te vinden. Vervolgens zorgen we ervoor dat jij als kandidaat optimaal voorbereid bent door middel van het oefenen van casussen en gesprekken.

Waarom zou ik samenwerken met een recruiter?

Omega Search is een bedrijf dat het negatieve stigma van recruitment wil doorbreken door mensen écht te helpen. Wij plaatsen een kandidaat dan ook alleen bij een bedrijf als we het gevoel hebben dat beide partijen er gelukkig van worden. Ook helpen we je graag verder als je een afwijzing krijgt of een uitdaging zoekt buiten ons portfolio. Wij hebben een portfolio van verschillende interessante bedrijven waar wij voor werven. Dit betekent dat wij samen met jou naar meerdere opties kunnen kijken. Daarnaast kunnen wij jou helpen om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek en een goed woordje voor jou doen. Het warme contact tussen het bedrijf en ons én tussen ons en jou is enorm waardevol.

Wat onderscheidt Omega Search van andere recruiters?

Omega Search doorbreekt het heersende stigma over recruiters. Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid tijdens het gehele proces is wat ons onderscheidt van andere recruiters. Wij creëren toegevoegde waarde door middel van onze kernwaarden: gedreven, oprecht, en betrokken.