Interview met Hannah Gutjahr - Count & Cooper

Sollicitatietips
Interviews
Ervaring kandidaat

Twee maanden geleden heeft Omega Search Hannah begeleid bij het vinden van een passende nieuwe baan. Nu, twee maanden later, checkten we even bij haar in om terug te blikken op haar sollicitatieproces via Omega Search.

Twee maanden geleden heeft Omega Search Hannah begeleid bij het vinden van een passende nieuwe baan. Nu, twee maanden later, checkten we even bij haar in om te kijken hoe haar rol bevalt, hoe ze terugblikt op haar sollicitatieproces via Omega Search en om haar te vragen naar haar dromen voor de toekomst. Benieuwd? Lees dan verder!

Hi Hannah! Leuk dat we je mogen interviewen. Kun je ons kort vertellen wie je bent?
Hoi! Ik ben Hannah Gutjahr en ik werk sinds twee maanden als omgevingsmanager bij Count & Cooper. Hier heb ik het enorm naar mijn zin! Voordat ik in de bouw- en infrastructuur ging werken heb ik in de ontwikkelingssamenwerking gewerkt. Deze keuze kwam voort uit mijn brede maatschappelijke interesse, die ik verder had ontwikkeld tijdens mijn studies International Studies en Conflict Studies.

Tijdens de coronacrisis ben ik echter breder rond gaan kijken om op zoek te gaan naar een nieuwe stap. De ontwikkelingssamenwerking is een hele interessante sector, maar draait vaak om projecten die ver weg zijn en waar een concreet resultaat moeilijk zichtbaar is. Visuele concrete resultaten is dan ook wat mij aantrok tot consulting binnen de bouw. Als omgevingsmanager kun je alsnog mensen met elkaar verbinden - iets wat ik belangrijk vind in mijn werk.

Wat vond je van het initiële contact met Omega Search?
Mark stuurde mij destijds een berichtje op LinkedIn. Hij had het toeval mee dat ik net een jaar werkzaam was bij een ander bedrijf in de bouw en door voortgangsgesprekken nadacht over mijn toekomst. Normaal ga ik, namelijk, nooit in op berichtjes via LinkedIn. Toen ik Mark aan de telefoon had, kreeg ik een vertrouwd gevoel. Het was eigenlijk gewoon een heel leuk telefoongesprek. Ik merkte gelijk dat hij een persoonlijke benadering had en hij goed kon uitleggen wat Count & Cooper precies doet. In dat verhaal hoorde ik een aantal dingen die ik heel tof en interessant vond. Naar aanleiding van dat belletje ben ik daarom gaan kennismaken met het bedrijf.

Hoe heb je vervolgens de begeleiding tijdens het sollicitatieproces ervaren?
Ik heb de begeleiding als heel fijn en leuk ervaren! Omega Search was enorm betrokken gedurende het gehele traject. Iedere keer als ik een afspraak met Count & Cooper had, kreeg ik een berichtje van Mark om mij succes te wensen of te vragen hoe het ging.
Mark heeft mij vervolgens ook geholpen door samen te sparren. De kennismaking met Count & Cooper vond ik leuk, maar daarin lag de nadruk op leuke activiteiten die binnen het bedrijf worden gedaan. Ik had daarom nog niet genoeg informatie om de overstap naar een nieuw bedrijf in de bouw te overwegen. Naar aanleiding van dit twijfelpunt heb ik nog een keer met Mark gesproken waarna er vervolgens een tweede kennismaking met het bedrijf is opgezet. Dit heeft mij toen echt over de streep getrokken en daarin heeft Omega Search mij dus goed geholpen.

Kun je wat vertellen over jouw werk bij Count & Cooper?
Momenteel zit ik op het project VeenIX A9, waar ik onder andere het vergunningenmanagement doe. Komende tijd moeten er heel veel vergunningen worden aangevraagd. Er ligt daarom een grote uitdaging in het op tijd verzamelen van alle informatie en het schakelen met verschillende partijen. Vanuit het project hebben we met verschillende vergunningverleners te maken, je moet daarom wendbaar zijn en in iedere situatie weer evalueren welke regelgevingen van toepassing zijn. Door deze uitdagingen groei ik steeds meer in omgevingsmanagement; iets wat ik heel leuk vind!

Op welke manier gebruik jij jouw studies International Relations en Conflict Studies nu in jouw werk als omgevingsmanager?
Ik ben heel interdisciplinair geschoold: mijn studie ging over politiek, geschiedenis, economie en cultuur. Die interdisciplinariteit en brede interesse komen nog steeds terug in mijn werk. Vanuit mijn studieachtergrond keek ik naar internationale geopolitiek, maar binnen mijn werk houd ik me bezig met dynamieken op lokaal niveau. Dat is misschien een verandering in reikwijdte, maar de dynamieken blijven hetzelfde. Ieder probleem dat zich voordoet benader ik vanuit allerlei verschillende perspectieven.

Ook is het belangrijk om als omgevingsmanager goed om te kunnen gaan met conflicten. Hoe breng je verschillende partijen samen? Als omgevingsmanager heb je altijd twee petten op: naar buiten toe vertegenwoordig je het project, en naar binnen toe vertegenwoordig je de omgeving.

Je bent natuurlijk pas net begonnen, maar wat is het tofste project waar je tot nu toe aan hebt gewerkt? Waar ben je trots op?
Pfoe, ik werk er pas twee maanden! Momenteel ben ik vooral nog bezig met het doorgronden van het gigantisch grote project waar ik nu aan werk. Hier kom ik over een paar maanden op terug!

Wat onderscheidt Count & Cooper van andere consultancies binnen de bouw & infrastructuur?
Count & Cooper is echt een jong en dynamisch bedrijf. We doen daarnaast veel met persoonlijke ontwikkeling. Het is daarmee een hele energieke en leergierige club, die écht voor die verandering wil zorgen. Ook hanteren we een nieuwe manier van werken in de bouw en passen we allerlei nieuwe technologieën toe in onze werkwijze - dat maakt ons modern.

Zou jij werkzoekenden aanraden om met een recruiter/headhunter te werken of niet? Waarom?
Het kan zeker helpen. Toch ben ik een beetje sceptisch over recruitment. Ik denk dat de toegevoegde waarde echt ligt aan het bedrijf waar je mee in zee gaat. Als je via een oprecht en betrokken bedrijf solliciteert, zoals Omega Search, kun je er veel uit halen.

Wat staat er nog op je bucketlist komende tijd?
Ik wil de Kilimanjaro nog beklimmen en de komende tijd vooral doorgroeien in mijn rol als Omgevingsmanager binnen Count & Cooper!

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met

Email

Meer dan 50 succesverhalen

"Op het moment dat ik twijfels had kon ik dit altijd in alle openheid met Mark bespreken. Vanaf het eerste contact tot en met het aanbod ongekende service en communicatie."

Maarten
,
Data Scientist

"Omega Search heeft mij heel betrokken door het hele sollicitatieproces geleid, waarna ik een contract aangeboden heb gekregen. Heel erg dankbaar voor alle hulp die ik heb ontvangen! Top bedrijf."

Lotte
,
Business Change Consultant

"Mocht het ooit nodig zijn, dan zou ik 10/10 weer met Omega Search op zoek gaan naar een volgende stap in mijn carrière."

Bob
,
Customer Service

"Omega Search was tot op de dag dat ik ben begonnen met mijn huidige functie (soms zelfs dagelijks!) betrokken bij het proces. Telkens één stapje voor zijn, dat noem ik nog eens recruitment!"

Paulien
,
Area Manager

Veelgestelde vragen

Staat jouw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op en wie weet kunnen wij je verder helpen.

Concact opnemen

Als ik solliciteer via Omega Search heb ik dan meer garantie dat ik daadwerkelijk de baan krijg?

Dat je daadwerkelijk de gewenste functie krijgt kunnen wij helaas niet garanderen. Je zult het nog steeds op moeten nemen tegen andere sollicitanten uit verschillende hoeken. Echter geloven wij wel dat je een streepje voor hebt op andere sollicitanten door de voorbereiding en begeleiding die Omega Search biedt.

Hoe ziet het sollicitatieproces er uit?

Hoe het sollicitatieproces er exact uitziet verschilt per bedrijf. Echter is de begeleiding die Omega Search biedt altijd consistent. Ondanks dat de sollicitatiegesprekken bij het bedrijf zelf worden gevoerd, blijven wij gedurende het gehele process betrokken. Tijdens het initiële kennismakingsgesprek zal er worden gekeken naar de behoeften en kwaliteiten van de kandidaat om zo de juiste match te vinden. Vervolgens zorgen we ervoor dat jij als kandidaat optimaal voorbereid bent door middel van het oefenen van casussen en gesprekken.

Waarom zou ik samenwerken met een recruiter?

Omega Search is een bedrijf dat het negatieve stigma van recruitment wil doorbreken door mensen écht te helpen. Wij plaatsen een kandidaat dan ook alleen bij een bedrijf als we het gevoel hebben dat beide partijen er gelukkig van worden. Ook helpen we je graag verder als je een afwijzing krijgt of een uitdaging zoekt buiten ons portfolio. Wij hebben een portfolio van verschillende interessante bedrijven waar wij voor werven. Dit betekent dat wij samen met jou naar meerdere opties kunnen kijken. Daarnaast kunnen wij jou helpen om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek en een goed woordje voor jou doen. Het warme contact tussen het bedrijf en ons én tussen ons en jou is enorm waardevol.

Wat onderscheidt Omega Search van andere recruiters?

Omega Search doorbreekt het heersende stigma over recruiters. Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid tijdens het gehele proces is wat ons onderscheidt van andere recruiters. Wij creëren toegevoegde waarde door middel van onze kernwaarden: gedreven, oprecht, en betrokken.