Solliciteren via een recruiter

Sollicitatietips
Blog

Staat jouw LinkedIn vol met subtiele en minder subtiele berichtjes van recruiters? En vraag je je wel eens af waarom je in godsnaam op zo’n bericht zou reageren, als je ook direct bij het bedrijf zelf kunt solliciteren? Dan is deze blog voor jou!

Staat jouw LinkedIn inbox vol met subtiele en minder subtiele berichtjes van recruiters? En vraag je je wel eens af waarom je in godsnaam op zo’n bericht zou reageren, als je ook direct bij het bedrijf zelf kunt solliciteren? Dan is deze blog voor jou! Wij leggen je aan de hand van een aantal argumenten uit waarom de begeleiding van een recruiter een grote toegevoegde waarde heeft in een sollicitatieproces.

Wat drijft een recruiter?
De Executive Search industrie wordt vaak karikaturaal omschreven middels vergelijkingen met The Wolf of Wall Street. Een dergelijke omschrijving is echter veel te kort door de bocht. De meerderheid van de recruiters is gemotiveerd om jou écht te helpen aan een baan waar jij gelukkig van wordt. Het is daarom belangrijk om te kijken naar het bedrijf waar de recruiter, die jou benadert, werkt. Vaak kun je aan de website al zien of het bedrijf gefocust is op targets en veel geld verdienen, of juist een persoonlijke en oprechte stijl heeft. In onze blog ‘Hoe herken je een goede recruiter?’ kun je meer lezen over hoe je een recruiter met goede intenties kunt herkennen. Maar dan de volgende vraag: wat is de toegevoegde waarde van een recruiter met goede intenties?

Een volledig beeld van jou
Een recruiter is getraind om de belangrijkste informatie uit jou te halen tijdens een introductiebelletje. Zo kun je gemakkelijk onderschatten hoe waardevol de achtergrondinformatie is over bijvoorbeeld commissie-ervaringen, opvoeding, grote reizen en jouw lievelings studievakken. Aan de hand van deze informatie stelt een recruiter een profielschets op, die een vollediger plaatje schetst dan alleen jouw CV en motivatiebrief. Samen met jouw CV (en eventuele cijferlijsten) stuurt een recruiter alle informatie op, met een pleidooi over waarom jij goed bij het bedrijf zou passen. Daarom heb je middels een recruitmentbureau een belangrijk voordeel ten opzichte van andere kandidaten, die direct solliciteren.

Goede voorbereiding is het halve werk
Een sollicitatieproces is best wel spannend. Vaak bestaat dit proces uit meerdere gesprekken en een case-interview of ander soort assessment. Om goed voorbereid voor de dag te komen kun je op internet natuurlijk van alles vinden. Hoe dan ook heeft een recruiter door zijn of haar ervaring veel meer handige tips dan je via Google bij elkaar kunt sprokkelen. Een recruitmentbureau kent de opdrachtgever door en door, weet wat ze zoeken in een kandidaat, waar ze naar vragen in een sollicitatiegesprek en heeft belangrijke insider-tips voor een case-interview of assessment. Kortom, je staat al 1-0 voor als je door een recruiter wordt voorbereid in je sollicitatiegesprek. Jij doet de rest…

Warm contact is de sleutel tot succes
Het gesprek zit erop en je wacht op een antwoord - zenuwslopend! Om nog dat extra zetje te geven, kan een recruiter navragen over hoe je gesprek is gegaan en wat je eventueel beter zou kunnen doen in een volgende ronde. Ook kan hij of zij een goed woordje voor je doen - een move die nu net het verschil zou kunnen maken. Maar ook bij een afwijzing is een recruiter jouw beste kameraad. Een recruitmentbureau heeft vaak een portfolio aan verschillende interessante bedrijven waar zij voor werven. Dit betekent dat een recruiter samen met jou kan kijken naar andere opties en je kan helpen verbeteren op de feedbackpunten die je meekreeg tijdens de afwijzing. Het warme contact tussen het bedrijf en de recruiter én tussen de recruiter en jou is dus enorm waardevol.

Wil jij eens proeven hoe het is om te werken met een recruiter? Bij ons zit je aan niets vast. Wij werken met achttien mooie opdrachtgevers binnen Finance, Consultancy en Tech en helpen je graag om te kijken wat goed bij jou past. Het zoeken naar een goede match tussen mensen, (bedrijfs)cultuur en inhoud staat bij ons centraal.

Geïnteresseerd? Mail ons gerust op info@omegasearch.nl om een keer vrijblijvend kennis te maken.

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met

Email

Meer dan 50 succesverhalen

"Op het moment dat ik twijfels had kon ik dit altijd in alle openheid met Mark bespreken. Vanaf het eerste contact tot en met het aanbod ongekende service en communicatie."

Maarten
,
Data Scientist

"Omega Search heeft mij heel betrokken door het hele sollicitatieproces geleid, waarna ik een contract aangeboden heb gekregen. Heel erg dankbaar voor alle hulp die ik heb ontvangen! Top bedrijf."

Lotte
,
Business Change Consultant

"Mocht het ooit nodig zijn, dan zou ik 10/10 weer met Omega Search op zoek gaan naar een volgende stap in mijn carrière."

Bob
,
Customer Service

"Omega Search was tot op de dag dat ik ben begonnen met mijn huidige functie (soms zelfs dagelijks!) betrokken bij het proces. Telkens één stapje voor zijn, dat noem ik nog eens recruitment!"

Paulien
,
Area Manager

Veelgestelde vragen

Staat jouw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op en wie weet kunnen wij je verder helpen.

Concact opnemen

Als ik solliciteer via Omega Search heb ik dan meer garantie dat ik daadwerkelijk de baan krijg?

Dat je daadwerkelijk de gewenste functie krijgt kunnen wij helaas niet garanderen. Je zult het nog steeds op moeten nemen tegen andere sollicitanten uit verschillende hoeken. Echter geloven wij wel dat je een streepje voor hebt op andere sollicitanten door de voorbereiding en begeleiding die Omega Search biedt.

Hoe ziet het sollicitatieproces er uit?

Hoe het sollicitatieproces er exact uitziet verschilt per bedrijf. Echter is de begeleiding die Omega Search biedt altijd consistent. Ondanks dat de sollicitatiegesprekken bij het bedrijf zelf worden gevoerd, blijven wij gedurende het gehele process betrokken. Tijdens het initiële kennismakingsgesprek zal er worden gekeken naar de behoeften en kwaliteiten van de kandidaat om zo de juiste match te vinden. Vervolgens zorgen we ervoor dat jij als kandidaat optimaal voorbereid bent door middel van het oefenen van casussen en gesprekken.

Waarom zou ik samenwerken met een recruiter?

Omega Search is een bedrijf dat het negatieve stigma van recruitment wil doorbreken door mensen écht te helpen. Wij plaatsen een kandidaat dan ook alleen bij een bedrijf als we het gevoel hebben dat beide partijen er gelukkig van worden. Ook helpen we je graag verder als je een afwijzing krijgt of een uitdaging zoekt buiten ons portfolio. Wij hebben een portfolio van verschillende interessante bedrijven waar wij voor werven. Dit betekent dat wij samen met jou naar meerdere opties kunnen kijken. Daarnaast kunnen wij jou helpen om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek en een goed woordje voor jou doen. Het warme contact tussen het bedrijf en ons én tussen ons en jou is enorm waardevol.

Wat onderscheidt Omega Search van andere recruiters?

Omega Search doorbreekt het heersende stigma over recruiters. Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid tijdens het gehele proces is wat ons onderscheidt van andere recruiters. Wij creëren toegevoegde waarde door middel van onze kernwaarden: gedreven, oprecht, en betrokken.