Hoe breid je je netwerk uit?

Blog
Bedrijfsleven

Als werkzoekende kan je netwerk je helpen bij het vinden van een nieuwe baan. In het algemeen helpt het daarom om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen om je heen. Maar, hoe breid je nou je netwerk uit?

Samen sta je sterk! Een groot netwerk biedt kansen en nieuwe inzichten. Het opbouwen en onderhouden van een netwerk is daarom erg belangrijk. Binnen je netwerk kun je kennis, informatie en contacten delen. Als ondernemer kan een netwerk je helpen met het vinden van nieuwe klanten of opdrachtgevers, maar ook nieuwe kennis of ideeën op doen, een partner voor een project of een kritisch persoon om mee te sparren. Als werkzoekende kan je netwerk je helpen bij het vinden van een nieuwe baan. In het algemeen helpt het daarom om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen om je heen. Maar, hoe breid je nou je netwerk uit?

Investeer in je huidige netwerk
Allereerst is het heel belangrijk om te investeren in je huidige netwerk. Het onderhouden van relaties zorgt ervoor dat je ook daadwerkelijk bij deze mensen terecht kunt, wanneer nodig. Dit maakt de kwaliteit van je netwerk hoger dan wanneer je alleen mensen hebt die je niet goed kent. Denk daarom ook eens na over interessante mensen die je al binnen jouw netwerk hebt. Misschien hebben zij weer kennissen bij wie ze jou zouden kunnen introduceren. Zo zorg je ervoor dat je via via een groter netwerk opbouwt.

Netwerken via social media
Gebruik LinkedIn of andere sociale media om mensen te vinden met dezelfde interesses en ambities. LinkedIn is het beste platform om een professioneel netwerk op te bouwen. Je kunt namelijk gemakkelijk zoeken op studie, bedrijf, commissies en interesses. Stuur eens een berichtje naar iemand die de baan heeft die jij graag zou willen. Niet geschoten, altijd mis!

Be there or be square
Er zijn ontelbaar veel netwerkevenementen, waar veel interessante mensen op af komen. Deze mensen hebben allemaal hetzelfde doel: om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe inzichten te krijgen. Ga daarom naar events, congressen en bijeenkomsten die aansluiten op jouw studieachtergrond of beoogde carrièrepad. Het kan ook zo zijn dat je wilt oriënteren en connecties wilt maken in een andere industrie.

Omega Ambassadors
Een laatste effectieve manier om je netwerk snel uit te breiden, is om een Omega Ambassador te worden en deel te nemen aan onze netwerkevents. Op deze events zijn vertegenwoordigers aanwezig van topkantoren waar wij voor werven en is het mogelijk om introducés mee te nemen. Kijk voor meer informatie op onze website onder het kopje ‘Ambassadors’.

Pierre

den Hollander

Senior Recruitment Consultant

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met

Pierre

Email
Pierre

Meer dan 50 succesverhalen

"Op het moment dat ik twijfels had kon ik dit altijd in alle openheid met Mark bespreken. Vanaf het eerste contact tot en met het aanbod ongekende service en communicatie."

Maarten
,
Data Scientist

"Omega Search heeft mij heel betrokken door het hele sollicitatieproces geleid, waarna ik een contract aangeboden heb gekregen. Heel erg dankbaar voor alle hulp die ik heb ontvangen! Top bedrijf."

Lotte
,
Business Change Consultant

"Mocht het ooit nodig zijn, dan zou ik 10/10 weer met Omega Search op zoek gaan naar een volgende stap in mijn carrière."

Bob
,
Customer Service

"Omega Search was tot op de dag dat ik ben begonnen met mijn huidige functie (soms zelfs dagelijks!) betrokken bij het proces. Telkens één stapje voor zijn, dat noem ik nog eens recruitment!"

Paulien
,
Area Manager

Veelgestelde vragen

Staat jouw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op en wie weet kunnen wij je verder helpen.

Concact opnemen

Als ik solliciteer via Omega Search heb ik dan meer garantie dat ik daadwerkelijk de baan krijg?

Dat je daadwerkelijk de gewenste functie krijgt kunnen wij helaas niet garanderen. Je zult het nog steeds op moeten nemen tegen andere sollicitanten uit verschillende hoeken. Echter geloven wij wel dat je een streepje voor hebt op andere sollicitanten door de voorbereiding en begeleiding die Omega Search biedt.

Hoe ziet het sollicitatieproces er uit?

Hoe het sollicitatieproces er exact uitziet verschilt per bedrijf. Echter is de begeleiding die Omega Search biedt altijd consistent. Ondanks dat de sollicitatiegesprekken bij het bedrijf zelf worden gevoerd, blijven wij gedurende het gehele process betrokken. Tijdens het initiële kennismakingsgesprek zal er worden gekeken naar de behoeften en kwaliteiten van de kandidaat om zo de juiste match te vinden. Vervolgens zorgen we ervoor dat jij als kandidaat optimaal voorbereid bent door middel van het oefenen van casussen en gesprekken.

Waarom zou ik samenwerken met een recruiter?

Omega Search is een bedrijf dat het negatieve stigma van recruitment wil doorbreken door mensen écht te helpen. Wij plaatsen een kandidaat dan ook alleen bij een bedrijf als we het gevoel hebben dat beide partijen er gelukkig van worden. Ook helpen we je graag verder als je een afwijzing krijgt of een uitdaging zoekt buiten ons portfolio. Wij hebben een portfolio van verschillende interessante bedrijven waar wij voor werven. Dit betekent dat wij samen met jou naar meerdere opties kunnen kijken. Daarnaast kunnen wij jou helpen om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek en een goed woordje voor jou doen. Het warme contact tussen het bedrijf en ons én tussen ons en jou is enorm waardevol.

Wat onderscheidt Omega Search van andere recruiters?

Omega Search doorbreekt het heersende stigma over recruiters. Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid tijdens het gehele proces is wat ons onderscheidt van andere recruiters. Wij creëren toegevoegde waarde door middel van onze kernwaarden: gedreven, oprecht, en betrokken.