Hoe herken je een goede recruiter?

Blog
Sollicitatietips
Bedrijfsleven

In deze blog helpen wij jou onderscheid te maken tussen oprechte recruiters en CV-schuivers. Want, hoe herken je nou een goede recruiter?

Hoe herken je een goede recruiter?
Momenteel hebben we te maken met een ingewikkelde arbeidsmarkt, die krapper is dan ooit tevoren. Deze ontwikkeling zal je vast niet zijn ontgaan; in ieder restaurant hangt een bordje met de tekst ‘Wij zoeken personeel’ en menig LinkedIn inbox ontploft van de berichtjes van headhunters en recruiters. Experts zeggen dat de personeelstekorten nóg groter zullen worden in de aankomende jaren. Dit betekent dat de vacatures je om de oren zullen vliegen en je bedolven zal worden onder de LinkedIn berichten. In deze blog helpen wij jou onderscheid te maken tussen oprechte recruiters en CV-schuivers. Want, hoe herken je nou een goede recruiter?

Imago van het bedrijf
Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het bedrijf waar de recruiter werkt. Neem een kijkje op de website en lees je in over de werkwijze van het bedrijf en de mensen die er werken. Vaak kun je al gauw zien of het bedrijf gefocust is op targets en veel geld verdienen, of juist een persoonlijke en oprechte stijl heeft. De meeste recruitmentbureaus hebben daarnaast een aantal interviews met kandidaten en bedrijven waar zij voor werven op hun website staan. Lees deze eens door om meer te weten te komen over het verloop van een sollicitatieproces met de desbetreffende recruitmentpartij. Wanneer je via Google de naam van het bedrijf intypt, kun je rechts op je beeldscherm de reviews over het bedrijf lezen. Hieruit kun je opmaken hoe kandidaten de begeleiding van dit bureau ervaren.  

Ga een gesprek aan
Misschien wel de belangrijkste tip: ga een gesprek aan. Vaak kun je nog niet veel opmaken uit een eerste bericht, aangezien een LinkedIn bericht naar iemand met wie je geen connectie hebt maar 300 tekens lang mag zijn. Het is daarom geen gek idee om eerst een gesprek aan te knopen met een recruiter, voordat je bedenkt of je met diegene in zee zou willen gaan. Het is belangrijk om te onthouden dat je nergens aan vast zit en dat het geen kwaad kan om de verschillende mogelijkheden tegen elkaar af te wegen.

Wil je nog wat meer informatie? Plan dan een belletje in. Bellen kan een goede manier zijn om wat meer te weten te komen over de persoon achter het beeldscherm en gedetailleerde informatie te ontvangen over de vacature en het bedrijf in kwestie. En onthoud: je zit op geen enkel moment gedurende het begeleidingsproces met een recruiter aan deze persoon vast.

Wees eerlijk
Eerlijkheid duurt het langst; en vooral wanneer je op zoek bent naar een baan! Wees eerlijk in het contact met een recruiter over je skills, ervaring, ambities en wensen. Alleen op die manier kan een recruiter jou het beste helpen. Zelfs wanneer je niet aan bepaalde functie-eisen van de vacature voldoet, is het belangrijk om transparant te zijn. Een recruiter kan met jou meedenken over de manier waarop je jezelf het beste aan het bedrijf kunt presenteren. Daarnaast is eerlijkheid ook de beste manier waarop je een CV-schuiver kunt herkennen. Indien een recruiter jou probeert te pushen richting een vacature die jou niet interesseert, kun je gelijk zien dat de persoon in kwestie gefocust is op geld in plaats van jouw wensen.

Ben jij op zoek naar een eerste baan of een nieuwe uitdaging? Wij kunnen samen met jou kijken naar de mogelijkheden. Neem eens een kijkje op onze website en reviews om wat meer over Omega Search te weten te komen. Geïnteresseerd? Wij bellen graag (vrijblijvend) met je over jouw wensen en ambities om te kijken of we jou verder kunnen helpen. Stuur een mailtje naar info@omegasearch.nl voor het plannen van een kennismakingsgesprek.

Mark

Barth

Founder

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met

Mark

Email
Mark

Meer dan 50 succesverhalen

"Op het moment dat ik twijfels had kon ik dit altijd in alle openheid met Mark bespreken. Vanaf het eerste contact tot en met het aanbod ongekende service en communicatie."

Maarten
,
Data Scientist

"Omega Search heeft mij heel betrokken door het hele sollicitatieproces geleid, waarna ik een contract aangeboden heb gekregen. Heel erg dankbaar voor alle hulp die ik heb ontvangen! Top bedrijf."

Lotte
,
Business Change Consultant

"Mocht het ooit nodig zijn, dan zou ik 10/10 weer met Omega Search op zoek gaan naar een volgende stap in mijn carrière."

Bob
,
Customer Service

"Omega Search was tot op de dag dat ik ben begonnen met mijn huidige functie (soms zelfs dagelijks!) betrokken bij het proces. Telkens één stapje voor zijn, dat noem ik nog eens recruitment!"

Paulien
,
Area Manager

Veelgestelde vragen

Staat jouw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op en wie weet kunnen wij je verder helpen.

Concact opnemen

Als ik solliciteer via Omega Search heb ik dan meer garantie dat ik daadwerkelijk de baan krijg?

Dat je daadwerkelijk de gewenste functie krijgt kunnen wij helaas niet garanderen. Je zult het nog steeds op moeten nemen tegen andere sollicitanten uit verschillende hoeken. Echter geloven wij wel dat je een streepje voor hebt op andere sollicitanten door de voorbereiding en begeleiding die Omega Search biedt.

Hoe ziet het sollicitatieproces er uit?

Hoe het sollicitatieproces er exact uitziet verschilt per bedrijf. Echter is de begeleiding die Omega Search biedt altijd consistent. Ondanks dat de sollicitatiegesprekken bij het bedrijf zelf worden gevoerd, blijven wij gedurende het gehele process betrokken. Tijdens het initiële kennismakingsgesprek zal er worden gekeken naar de behoeften en kwaliteiten van de kandidaat om zo de juiste match te vinden. Vervolgens zorgen we ervoor dat jij als kandidaat optimaal voorbereid bent door middel van het oefenen van casussen en gesprekken.

Waarom zou ik samenwerken met een recruiter?

Omega Search is een bedrijf dat het negatieve stigma van recruitment wil doorbreken door mensen écht te helpen. Wij plaatsen een kandidaat dan ook alleen bij een bedrijf als we het gevoel hebben dat beide partijen er gelukkig van worden. Ook helpen we je graag verder als je een afwijzing krijgt of een uitdaging zoekt buiten ons portfolio. Wij hebben een portfolio van verschillende interessante bedrijven waar wij voor werven. Dit betekent dat wij samen met jou naar meerdere opties kunnen kijken. Daarnaast kunnen wij jou helpen om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek en een goed woordje voor jou doen. Het warme contact tussen het bedrijf en ons én tussen ons en jou is enorm waardevol.

Wat onderscheidt Omega Search van andere recruiters?

Omega Search doorbreekt het heersende stigma over recruiters. Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid tijdens het gehele proces is wat ons onderscheidt van andere recruiters. Wij creëren toegevoegde waarde door middel van onze kernwaarden: gedreven, oprecht, en betrokken.