Hoe wij onze klanten helpen (met cijfers)

Blog

Wij zijn experts in consultancy recruitment en dat kunnen we bewijzen ook. Ontdek in dit artikel hoe wij te werk gaan en wat wij jouw bedrijf kunnen bieden.

In de wereld van werving en selectie draait alles om het aantrekken van toptalent en het matchen van de juiste kandidaten met de juiste bedrijven. En als je het ons vraagt is het opbouwen en onderhouden van sterke klantrelaties dé sleutel tot succes binnen consultancy recruitment. In dit blog vertellen we je meer over hoe wij als bedrijf graag samenwerken - en wat we onze klanten in ruil kunnen bieden. 

Wij begrijpen onze klanten door en door

Alles begint met begrijpen wat je precies zoekt: het is essentieel om diepgaand inzicht te krijgen in de behoeften van je klanten. Dit betekent niet alleen dat je moet weten welke vaardigheden en ervaring ze zoeken - die kun je in iedere vacaturetekst nalezen. En het gaat zelfs niet zozeer over het product of de sector binnen consultancy. Wij willen ook begrijpen wat de bedrijfscultuur van de klant is en kijken naar welk soort persoonlijkheid bij hun team past.

Waarom doen we dit zo nadrukkelijk? Wel, vaak schakel je pas een recruiter in wanneer je een probleem hebt met recruitment, dat is logisch. De bestaande vacatures die al alle informatie bevatten volstaan dus blijkbaar niet. Er moet out of the box gedacht worden en dat betekent op zoek gaan naar andere gebieden waarop een bedrijf zich onderscheidt. 

Daarom stellen wij andere vragen, die mogelijk een breder pakket aan consultants in spe kunnen aanspreken. Vragen zoals: 

  • Krijgt een medewerker misschien meer vrijheid bij dit bedrijf? 
  • Past deze persoon in het team, ondanks het gebrek aan ervaring met het product? 
  • Zijn er andere kansen die wij herkennen binnen het bedrijf, die de in-house recruiters of HR medewerkers niet meer zien? 
  • Kennen we mensen die een passie of missie delen met dit bedrijf? 

Met de juiste houding van beide kanten kan een samenwerking ontstaan waarbij we elkaar versterken. In die gevallen wordt 1+1 vaak 3! Als wij het vertrouwen krijgen om voorstellen te doen die buiten de lijntjes kleuren en de klant geeft ons alle ondersteuning die we nodig hebben, dan ontstaat een versterkend effect waardoor de ene na de andere kandidaat gevonden wordt. 

Enkele voorbeelden van de resultaten: 

  • Bij één van onze klanten zijn wij met Omega Search verantwoordelijk voor 15 van de 45 medewerkers. 
  • Bij een andere klant plaatsten we in 15 maanden tijd maar liefst 46 nieuwe mensen. 
  • En bij een kleiner bedrijf klopten we de records qua snelheid: op 2 maanden tijd mochten we daar al 4 plaatsingen vieren. 
  • Van alle mensen die we hebben geplaatst zit 97% een jaar later nog steeds op zijn of haar plek.

Met onze manier van werken kunnen we in korte tijd een enorme hoeveelheid waardevolle profielen afleveren in gezondheidszorg, finance, duurzaamheid of onderwijs. 

Wij bieden waarde voor, tijdens en na plaatsing

Het leveren van waarde aan je klanten is een voortdurend proces. Daarom helpen wij hen niet alleen bij het vinden van de juiste kandidaten, maar bieden we ook inzichten over de huidige arbeidsmarkt, salarisbenchmarking en trends in talentwerving. Dat doen we zelfs kosteloos, omdat we het belangrijk vinden om allerlei inzichten te bieden die bedrijven niet altijd in huis hebben. Zo worden we een waardevolle partner voor de lange termijn. 

Dus ben jij op zoek naar een partner die niet alleen voor de gevraagde plaatsingen zorgt, maar daarnaast ook je interne werking kan versterken én een eventueel eigen team van waardevolle inzichten kan voorzien? Stuur dan een mailtje naar info@omegasearch.nl, dan vertellen we je er graag alles over. 

Mark

Barth

Founder

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met

Mark

Email
Mark

Meer dan 50 succesverhalen

"Op het moment dat ik twijfels had kon ik dit altijd in alle openheid met Mark bespreken. Vanaf het eerste contact tot en met het aanbod ongekende service en communicatie."

Maarten
,
Data Scientist

"Omega Search heeft mij heel betrokken door het hele sollicitatieproces geleid, waarna ik een contract aangeboden heb gekregen. Heel erg dankbaar voor alle hulp die ik heb ontvangen! Top bedrijf."

Lotte
,
Business Change Consultant

"Mocht het ooit nodig zijn, dan zou ik 10/10 weer met Omega Search op zoek gaan naar een volgende stap in mijn carrière."

Bob
,
Customer Service

"Omega Search was tot op de dag dat ik ben begonnen met mijn huidige functie (soms zelfs dagelijks!) betrokken bij het proces. Telkens één stapje voor zijn, dat noem ik nog eens recruitment!"

Paulien
,
Area Manager

Veelgestelde vragen

Staat jouw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op en wie weet kunnen wij je verder helpen.

Concact opnemen

Als ik solliciteer via Omega Search heb ik dan meer garantie dat ik daadwerkelijk de baan krijg?

Dat je daadwerkelijk de gewenste functie krijgt kunnen wij helaas niet garanderen. Je zult het nog steeds op moeten nemen tegen andere sollicitanten uit verschillende hoeken. Echter geloven wij wel dat je een streepje voor hebt op andere sollicitanten door de voorbereiding en begeleiding die Omega Search biedt.

Hoe ziet het sollicitatieproces er uit?

Hoe het sollicitatieproces er exact uitziet verschilt per bedrijf. Echter is de begeleiding die Omega Search biedt altijd consistent. Ondanks dat de sollicitatiegesprekken bij het bedrijf zelf worden gevoerd, blijven wij gedurende het gehele process betrokken. Tijdens het initiële kennismakingsgesprek zal er worden gekeken naar de behoeften en kwaliteiten van de kandidaat om zo de juiste match te vinden. Vervolgens zorgen we ervoor dat jij als kandidaat optimaal voorbereid bent door middel van het oefenen van casussen en gesprekken.

Waarom zou ik samenwerken met een recruiter?

Omega Search is een bedrijf dat het negatieve stigma van recruitment wil doorbreken door mensen écht te helpen. Wij plaatsen een kandidaat dan ook alleen bij een bedrijf als we het gevoel hebben dat beide partijen er gelukkig van worden. Ook helpen we je graag verder als je een afwijzing krijgt of een uitdaging zoekt buiten ons portfolio. Wij hebben een portfolio van verschillende interessante bedrijven waar wij voor werven. Dit betekent dat wij samen met jou naar meerdere opties kunnen kijken. Daarnaast kunnen wij jou helpen om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek en een goed woordje voor jou doen. Het warme contact tussen het bedrijf en ons én tussen ons en jou is enorm waardevol.

Wat onderscheidt Omega Search van andere recruiters?

Omega Search doorbreekt het heersende stigma over recruiters. Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid tijdens het gehele proces is wat ons onderscheidt van andere recruiters. Wij creëren toegevoegde waarde door middel van onze kernwaarden: gedreven, oprecht, en betrokken.