Interview met Evalina Loomeyer - Valuecare

Interviews
Bedrijfsleven
Ervaring klant

In dit interview gaan we in gesprek met Evalina Loomeyer, Head Human Resources bij Valuecare. Zij neemt ons mee in de werkzaamheden en cultuur van het bedrijf en haar toekomstplannen.

Hi Evalina! Kun je ons kort vertellen wie je bent en wat je bij Valuecare doet?
Hoi! Ik ben Evalina en werk momenteel als Head Human Resources bij ValueCare. Ik kom oorspronkelijk uit Friesland en had als kind de droom om op de aftiteling van een film te staan, en dat is gelukt. Na de middelbare school ben ik Theater Film en Televisiewetenschap in Utrecht gaan studeren en mijn eerste echte baan was bij een bioscoopketen. Daar mocht ik allerlei nieuwe concepten bedenken, waaronder de Ladies Night - nog steeds een groot landelijk succes! Het ‘bioscoopleven’ was ontzettend gaaf en dynamisch, veel van geleerd. Na een aantal jaar had ik de behoefte aan een doordeweeks bestaan, in plaats van een baan die zich voornamelijk in de avonden en weekenden afspeelde. Uiteindelijk ben ik via een oud-collega bij ValueCare terechtgekomen. Het bedrijf had een groeispurt doorgemaakt en de ambitie was om verder uit te breiden. Ze waren begonnen aan de keukentafel en alles was destijds nog in eigen beheer. Door de snelle groei hadden ze iemand nodig die de faciliterende facetten van het bedrijf op zich kon nemen.

Inmiddels werk ik al 12 jaar bij ValueCare en houd ik me niet meer bezig met office management, maar met Human Resources (alles wat met personeel te maken heeft). De grote thema’s die spelen in de maatschappij reflecteren direct op mijn werk. Zoals hoe kunnen wij onszelf als werkgever goed en aantrekkelijk positioneren in tijden van een uitdagende arbeidsmarkt? Hoe verduurzamen we ons beleid? Ook houd ik me bezig met thema’s als diversiteit en inclusiviteit en de wensen en verwachtingen van verschillende generaties. Dat alles binnen het framework van ValueCare, binnen onze waarden. En vergeet natuurlijk de bedrijfsreizen niet!

Wat heeft jou in eerste instantie tot ValueCare aangetrokken?
Dat was een gevoel - best grappig eigenlijk. Ik doe heel veel dingen op mijn gevoel, dat mij vrijwel nooit in de steek laat. Zoals ik vertelde werkte een oud-collega al bij ValueCare, dat maakte het eerste contact vertrouwd. Ik zag gelijk de menselijkheid in het bedrijf en waardeerde de vrijheid die mij werd geboden om dingen op mijn eigen manier vorm te geven. Ik ben het liefst aan het bouwen en die mogelijkheid kreeg ik. Ze noemen me hier ook wel eens de ‘Happiness Officer’, omdat ik op een wijze die bij ons past focus leg op menselijke aandacht. Een rode draad is dat de collega’s zich gehoord, gewaardeerd en gezien voelen, er meer verbondenheid en betrokkenheid ontstaat. We doen het uiteindelijk allemaal samen. Ik bedenk graag creatieve oplossingen, met oog op het resultaat maar altijd met oog en hart voor de mensen binnen onze organisatie. Zo organiseer ik bijvoorbeeld Blind D’eets, waarbij collega’s in groepsverband aan elkaar worden gekoppeld om uiteten te gaan en elkaar tijdens een ontspannen avond eten beter leren kennen.

Kun je ons vertellen over een interessant project waar het bedrijf zich mee bezighoudt?
We zijn een innovatieve en positief gedreven organisatie. Daarom zijn wij ook altijd bezig met vernieuwing, met de nieuwste technieken, software en systemen. Daarin zijn wij stand-alone, we bouwen alles zelf. Dat betekent dat ook hier weer dat component van vrijheid terug te vinden is en dat onze focus ligt op slagvaardigheid.
Op dit moment zijn we bezig om ons ValueCare platform ook beschikbaar te maken als mobiele versie. Medisch specialisten zitten niet altijd achter een computer, maar lopen rond in het ziekenhuis. Straks kunnen ze hun dashboards en actielijsten in ValueCare ook op mobiel bekijken en bewerken.


Wat zoeken jullie in potentiële kandidaten die bij Valuecare willen solliciteren?
Transparantie en openheid zijn voor ons heel belangrijk. We laten kandidaten daarom veel zien van het werk dat wij doen gedurende het proces. Daarnaast zijn wij op zoek naar kandidaten die zelfredzaam zijn, ondernemend en het leuk vinden om dingen te leren. Als je een ‘routine baan’ wil, dan ben je bij ons niet aan het juiste adres.

Ons motto is ‘Samen maken we de zorg elke dag beter’. Het woord ‘samen’ is hierin enorm belangrijk. Je werkt bij ons altijd in een duo- of teamverband. Ook is het van belang dat je oprechte interesse hebt in de zorg. We investeren veel energie en tijd in persoonlijke en in team-ontwikkeling.


Waarom is Omega Search voor jullie een interessante partner in het sollicitatieproces?
Wij werven het liefste vanuit eigen netwerk. Op dit moment hebben we heel veel HR-projecten lopen. Recruitment heeft altijd de volle focus nodig en dan is het erg prettig om met een betrouwbare en professionele partner te kunnen samenwerken. Via via kwamen we bij Omega Search, geen CV-schuivende organisatie en een bedrijf dat echt kijkt of iemand een langdurige fit is voor de organisatie. Daarnaast zijn jullie snel op een goede manier: nooit opdringerig en altijd op basis van respect en ruimte.


Heeft Valuecare ooit met andere recruitmentbureau’s gewerkt? En zo ja, wat onderscheidt Omega Search van de anderen?
We houden de kring van het externe netwerk klein, omdat we verbinding en contact belangrijk vinden. Jullie zijn onderscheidend in die verbinding, met kandidaten en met ons.

Zijn er dingen die wij kunnen verbeteren in onze samenwerking?  
Haha, dat is nog een beetje vroeg! We zijn pas net begonnen. Optimaliseren op het proces en hoe we potentiële kandidaten nog beter kunnen bereiken en verder goed kunnen begeleiden. Dit zie ik als een gemeenschappelijke inspanning.  Elkaar helpen en van elkaar leren door goed in gesprek te blijven.


En tot slot: waar zie jij jezelf over vijf jaar? Wat staat er nog op je bucketlist?
Vijf jaar, daar vraag je me wat! Op de weg ernaartoe hoop ik veel van de wereld te zien, in de vorm van reizen of workcations. ValueCare biedt daar ruimte voor. Me professioneel te blijven ontwikkelen en uitdagen. Gelukkig ligt er binnen ValueCare nog genoeg op de plank waar ik mij in kan vastbijten. Misschien een stap richting zelfstandig ondernemerschaps en of meerdere banen hebben. In ieder geval op alle fronten lekker actief bezig zijn!


Surya

Baudoin

Research Associate

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met

Surya

Email
Surya

Meer dan 50 succesverhalen

"Op het moment dat ik twijfels had kon ik dit altijd in alle openheid met Mark bespreken. Vanaf het eerste contact tot en met het aanbod ongekende service en communicatie."

Maarten
,
Data Scientist

"Omega Search heeft mij heel betrokken door het hele sollicitatieproces geleid, waarna ik een contract aangeboden heb gekregen. Heel erg dankbaar voor alle hulp die ik heb ontvangen! Top bedrijf."

Lotte
,
Business Change Consultant

"Mocht het ooit nodig zijn, dan zou ik 10/10 weer met Omega Search op zoek gaan naar een volgende stap in mijn carrière."

Bob
,
Customer Service

"Omega Search was tot op de dag dat ik ben begonnen met mijn huidige functie (soms zelfs dagelijks!) betrokken bij het proces. Telkens één stapje voor zijn, dat noem ik nog eens recruitment!"

Paulien
,
Area Manager

Veelgestelde vragen

Staat jouw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op en wie weet kunnen wij je verder helpen.

Concact opnemen

Als ik solliciteer via Omega Search heb ik dan meer garantie dat ik daadwerkelijk de baan krijg?

Dat je daadwerkelijk de gewenste functie krijgt kunnen wij helaas niet garanderen. Je zult het nog steeds op moeten nemen tegen andere sollicitanten uit verschillende hoeken. Echter geloven wij wel dat je een streepje voor hebt op andere sollicitanten door de voorbereiding en begeleiding die Omega Search biedt.

Hoe ziet het sollicitatieproces er uit?

Hoe het sollicitatieproces er exact uitziet verschilt per bedrijf. Echter is de begeleiding die Omega Search biedt altijd consistent. Ondanks dat de sollicitatiegesprekken bij het bedrijf zelf worden gevoerd, blijven wij gedurende het gehele process betrokken. Tijdens het initiële kennismakingsgesprek zal er worden gekeken naar de behoeften en kwaliteiten van de kandidaat om zo de juiste match te vinden. Vervolgens zorgen we ervoor dat jij als kandidaat optimaal voorbereid bent door middel van het oefenen van casussen en gesprekken.

Waarom zou ik samenwerken met een recruiter?

Omega Search is een bedrijf dat het negatieve stigma van recruitment wil doorbreken door mensen écht te helpen. Wij plaatsen een kandidaat dan ook alleen bij een bedrijf als we het gevoel hebben dat beide partijen er gelukkig van worden. Ook helpen we je graag verder als je een afwijzing krijgt of een uitdaging zoekt buiten ons portfolio. Wij hebben een portfolio van verschillende interessante bedrijven waar wij voor werven. Dit betekent dat wij samen met jou naar meerdere opties kunnen kijken. Daarnaast kunnen wij jou helpen om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek en een goed woordje voor jou doen. Het warme contact tussen het bedrijf en ons én tussen ons en jou is enorm waardevol.

Wat onderscheidt Omega Search van andere recruiters?

Omega Search doorbreekt het heersende stigma over recruiters. Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid tijdens het gehele proces is wat ons onderscheidt van andere recruiters. Wij creëren toegevoegde waarde door middel van onze kernwaarden: gedreven, oprecht, en betrokken.