Interview met Sabine de Grauw - Count & Cooper

Interviews
Bedrijfsleven
Ervaring klant

In dit interview gaan we in gesprek met Sabine de Grauw, HR coördinator bij Count & Cooper. Zij neemt ons mee in de werkzaamheden en cultuur van het bedrijf en haar toekomstplannen.

Hi Sabine! Kun je ons kort vertellen wie je bent en wat je bij Count & Cooper doet?
Zeker! Ik ben Sabine en werk sinds november 2021 bij Count & Cooper als HR coördinator. Count & Cooper is inmiddels 65 man sterk en samen met twee anderen zijn wij verantwoordelijk voor alle personeelszaken. Tijdens mijn studententijd heb ik Human Resource Management gestudeerd en daarna een master in Organisatiewetenschappen. Na mijn studie ben ik eerst bij een consultancy kantoor gaan werken en vervolgens bij een accountancy bedrijf. Hier hield ik me voornamelijk bezig met externe projecten. Ik merkte dat externe projecten niet echt iets voor mij waren, omdat ik het leuk vind om langere tijd in mensen en projecten te investeren. Wanneer mensen weten dat je ergens tijdelijk werkt, schept dit een minder diepe band. Ik ging op zoek naar iets nieuws en via een vacature op LinkedIn ben ik in contact gekomen met Count & Cooper.

Wat heeft jou in eerste instantie tot Count & Cooper aangetrokken?
Als je ‘op zoek’ bent, is het vaak lastig te bedenken wat je graag zou willen. Ik keek daarom voornamelijk naar wat ik niet wilde: ik wilde liever niet werken bij een groot onpersoonlijk kantoor. Daarom ben ik gaan kijken naar bedrijven van MKB formaat, waar je echt wordt gezien.

Ik had destijds nog nooit van Count & Cooper & gehoord, maar kreeg bij de eerste indruk al een goed gevoel. Slimme mensen, echte aanpakkers en een nuchtere mentaliteit. Tegelijkertijd is iedereen open en toegankelijk - die combinatie is geweldig. Plus, het kantoor is gevestigd in een super gaaf gebouw in Rotterdam, namelijk het Groothandelsgebouw.

Kun je ons vertellen over een interessant project waar het bedrijf zich mee bezighoudt?
Ja! Een van onze toffe projecten is ‘De Entree’, een groot project bij Amsterdam Centraal. Daar hebben we een grote fietsenstalling onder de grond gebouwd, die nu bijna klaar is. Dit project hebben we volledig vanaf aanbestedingsfase op ons genomen. Vervolgens hebben we de uitvoering gedaan en nu is het eindresultaat bijna daar!

Wat zoeken jullie in potentiële kandidaten die bij Count & Cooper willen solliciteren?
Wij zoeken naar mensen die WO afgestudeerd zijn met vaak, maar niet noodzakelijk, een technische opleiding. Als persoon zoeken we iemand die aan onze kernwaarden voldoet: moed, verbinding, professionaliteit en flair. Deze waarden zijn voor ons heel belangrijk, omdat ze volledig in onze bedrijfscultuur verweven zitten. We kijken daarom vooral naar mensen die de leiding nemen, makkelijk connectie maken, betrouwbaar zijn en interesse tonen. Onze vacatures reiken daarnaast altijd van junior tot senior level.

Waarom is Omega Search voor jullie een interessante partner in het sollicitatieproces?
Omega Search is een nieuw bedrijf. Dit betekent dat wij echt worden meegenomen in de manier waarop jullie dingen doen. Jullie durven om feedback te vragen en aan te geven waar jullie tegenaan lopen. Kwetsbaarheid en transparantie zijn voor ons heel belangrijk; en voor jullie ook.

Zijn er dingen die wij kunnen verbeteren in onze samenwerking?  
Het is echt een lastige markt op dit moment. Er is momenteel niet iets dat jullie echt kunnen verbeteren, maar ik denk dat het belangrijk is om met elkaar te blijven afstemmen wat ons specifieke profiel is en welke eisen wat strenger of losser mogen zijn.

En tot slot: waar zie jij jezelf over vijf jaar? Wat staat er nog op je bucketlist?
Over vijf jaar zie ik mezelf absoluut nog werken bij Count & Cooper, maar dan is het bedrijf enorm gegroeid. Count & Cooper is namelijk in 2013 opgericht en het team bestaat nu al uit 65 medewerkers. Over vijf jaar hebben we als het goed is een mooie grote groei in personeel doorgemaakt en onze HR activiteiten zullen hierin meegroeien. Zo willen we als HR bijvoorbeeld, net als de rest van het bedrijf, meer focussen op innovatie.

Jorit

de Groot

Senior Recruitment Consultant

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met

Jorit

Email
Jorit

Meer dan 50 succesverhalen

"Op het moment dat ik twijfels had kon ik dit altijd in alle openheid met Mark bespreken. Vanaf het eerste contact tot en met het aanbod ongekende service en communicatie."

Maarten
,
Data Scientist

"Omega Search heeft mij heel betrokken door het hele sollicitatieproces geleid, waarna ik een contract aangeboden heb gekregen. Heel erg dankbaar voor alle hulp die ik heb ontvangen! Top bedrijf."

Lotte
,
Business Change Consultant

"Mocht het ooit nodig zijn, dan zou ik 10/10 weer met Omega Search op zoek gaan naar een volgende stap in mijn carrière."

Bob
,
Customer Service

"Omega Search was tot op de dag dat ik ben begonnen met mijn huidige functie (soms zelfs dagelijks!) betrokken bij het proces. Telkens één stapje voor zijn, dat noem ik nog eens recruitment!"

Paulien
,
Area Manager

Veelgestelde vragen

Staat jouw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op en wie weet kunnen wij je verder helpen.

Concact opnemen

Als ik solliciteer via Omega Search heb ik dan meer garantie dat ik daadwerkelijk de baan krijg?

Dat je daadwerkelijk de gewenste functie krijgt kunnen wij helaas niet garanderen. Je zult het nog steeds op moeten nemen tegen andere sollicitanten uit verschillende hoeken. Echter geloven wij wel dat je een streepje voor hebt op andere sollicitanten door de voorbereiding en begeleiding die Omega Search biedt.

Hoe ziet het sollicitatieproces er uit?

Hoe het sollicitatieproces er exact uitziet verschilt per bedrijf. Echter is de begeleiding die Omega Search biedt altijd consistent. Ondanks dat de sollicitatiegesprekken bij het bedrijf zelf worden gevoerd, blijven wij gedurende het gehele process betrokken. Tijdens het initiële kennismakingsgesprek zal er worden gekeken naar de behoeften en kwaliteiten van de kandidaat om zo de juiste match te vinden. Vervolgens zorgen we ervoor dat jij als kandidaat optimaal voorbereid bent door middel van het oefenen van casussen en gesprekken.

Waarom zou ik samenwerken met een recruiter?

Omega Search is een bedrijf dat het negatieve stigma van recruitment wil doorbreken door mensen écht te helpen. Wij plaatsen een kandidaat dan ook alleen bij een bedrijf als we het gevoel hebben dat beide partijen er gelukkig van worden. Ook helpen we je graag verder als je een afwijzing krijgt of een uitdaging zoekt buiten ons portfolio. Wij hebben een portfolio van verschillende interessante bedrijven waar wij voor werven. Dit betekent dat wij samen met jou naar meerdere opties kunnen kijken. Daarnaast kunnen wij jou helpen om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek en een goed woordje voor jou doen. Het warme contact tussen het bedrijf en ons én tussen ons en jou is enorm waardevol.

Wat onderscheidt Omega Search van andere recruiters?

Omega Search doorbreekt het heersende stigma over recruiters. Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid tijdens het gehele proces is wat ons onderscheidt van andere recruiters. Wij creëren toegevoegde waarde door middel van onze kernwaarden: gedreven, oprecht, en betrokken.