Net afgestudeerd: stage lopen, of een baan zoeken?

Blog

Gefeliciteerd! Je hebt eindelijk je diploma behaald en staat te popelen om de arbeidsmarkt te betreden.

Als pas afgestudeerde student is het vinden van je eerste baan een spannende stap in je carrière. Gelukkig zijn er verschillende opties beschikbaar om waardevolle werkervaring op te doen, te ontdekken wat je leuk vindt en je skills verder te ontwikkelen. Dan sta je ongetwijfeld voor de keuze of je nu gelijk op zoek gaat naar werk of eerst nog een stage wilt volgen. We zetten even de voor- en nadelen op een rij!

Optie 1: Een baan zoeken

Als je deze blog leest in juni of juli dan studeer je waarschijnlijk rond deze tijd af! En je hebt geluk, want dit is een uitstekende tijd om te beginnen met solliciteren. Veel bedrijven zijn in deze periode actief op zoek naar nieuwe talenten, vooral pas afgestudeerde starters. Ze maken hun planning voor de tweede helft van het jaar en dat gaat vaak gepaard met nieuwe vacatures.

Zorg er dus voor dat je snel je cv bijwerkt en een sterke sollicitatiebrief schrijft die je vaardigheden en motivatie benadrukt. Wat maakt jou uniek? Als je tijdens je studie vrijwilligerswerk hebt gedaan, op hoog niveau hebt gesport, de ringvaart hebt geroeid, of in een organisatie actief bent geweest die iets toevoegt aan je cv, vermeld dit dan met stip. Omdat je nog geen werkervaring hebt, zijn dit goede eerste aanknopingspunten voor de persoon die tegenover je zit. Kies vooral voor functies of activiteiten waaraan je jouw positieve punten kunt verbinden. 

Als je cv en motivatie duidelijk zijn is het tijd om verder te zoeken. Verken vacaturesites, bedrijfswebsites en professionele netwerken zoals LinkedIn om relevante functies te vinden. Denk aan startersfuncties, traineeships of juniorposities die passen bij je studierichting en interesses. Vergeet niet om je netwerk te benutten en contact te leggen met oud-studenten, professoren of alumni die je kunnen helpen bij het vinden van kansen. 

Optie 2: Een stage volgen

Heb je nog geen zin om je meteen voltijds te engageren bij een bedrijf? Dan is een stage vaak wat flexibeler. Stel bijvoorbeeld dat je nog een master wilt gaan doen, of bijvoorbeeld een project in het buitenland, dan kan een stage een goede tussenstap zijn naar je professionele carrière. 

Veel bedrijven bieden zomerstages aan specifiek gericht op pas afgestudeerde studenten. Deze stages bieden de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen, nieuwe skills te leren en een professioneel netwerk op te bouwen. Bovendien staat een stage bij je droombedrijf heel mooi op je cv wanneer je toch voor die vaste baan gaat. Misschien maak je zelfs zo’n goede indruk dat je een permanent verblijf afdwingt, als je dat uiteindelijk toch wilt. 

Een vaak gehoord probleem is dan geld: je studiefinanciering die stopt, je ouders die vinden dat je maar eens op eigen benen moet gaan staan, of een druk schema dat bijklussen lastig maakt kunnen ook redenen zijn om geen stage te gaan doen. Houd dus zeker ook de eventuele stagevergoeding in de gaten en denk goed na over hoe je deze periode zou kunnen overbruggen. Tijdelijk in de avonden in de horeca of in een ander bedrijf gaan werken om je stage mogelijk te maken kan een slim idee zijn - met de extra werkervaring van je stage sta je straks sterker in de onderhandeling voor je eerste loon in vaste dienst.

Juli is een populaire maand voor het werven van stagiaires, dus begin op tijd met zoeken naar geschikte stageplekken. Stages vind je vooral op vacaturewebsites, universitaire carrièrecentra, of door rechtstreeks aan te kloppen bij bedrijven die bekendstaan om hun stageprogramma's. Bereid een overtuigende sollicitatie voor en wees voorbereid op gesprekken en evaluaties. Een succesvolle stage kan resulteren in waardevolle aanbevelingsbrieven of een baan binnen het bedrijf.

Conclusie:

Als pas afgestudeerde student zijn er verschillende mogelijkheden om rond deze tijd aan de slag te gaan. Je begint misschien pas net, maar toch zijn er veel bedrijven die jou met alle plezier je eerste werkervaring zullen gunnen, als starter of als stagiair. 

En tot slot: maak je vooral niet te veel zorgen. Als jij de juiste instelling hebt leiden alle wegen uiteindelijk naar Rome en kom je vast een baan tegen die je bevalt. 

Mark

Barth

Founder

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met

Mark

Email
Mark

Meer dan 50 succesverhalen

"Op het moment dat ik twijfels had kon ik dit altijd in alle openheid met Mark bespreken. Vanaf het eerste contact tot en met het aanbod ongekende service en communicatie."

Maarten
,
Data Scientist

"Omega Search heeft mij heel betrokken door het hele sollicitatieproces geleid, waarna ik een contract aangeboden heb gekregen. Heel erg dankbaar voor alle hulp die ik heb ontvangen! Top bedrijf."

Lotte
,
Business Change Consultant

"Mocht het ooit nodig zijn, dan zou ik 10/10 weer met Omega Search op zoek gaan naar een volgende stap in mijn carrière."

Bob
,
Customer Service

"Omega Search was tot op de dag dat ik ben begonnen met mijn huidige functie (soms zelfs dagelijks!) betrokken bij het proces. Telkens één stapje voor zijn, dat noem ik nog eens recruitment!"

Paulien
,
Area Manager

Veelgestelde vragen

Staat jouw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op en wie weet kunnen wij je verder helpen.

Concact opnemen

Als ik solliciteer via Omega Search heb ik dan meer garantie dat ik daadwerkelijk de baan krijg?

Dat je daadwerkelijk de gewenste functie krijgt kunnen wij helaas niet garanderen. Je zult het nog steeds op moeten nemen tegen andere sollicitanten uit verschillende hoeken. Echter geloven wij wel dat je een streepje voor hebt op andere sollicitanten door de voorbereiding en begeleiding die Omega Search biedt.

Hoe ziet het sollicitatieproces er uit?

Hoe het sollicitatieproces er exact uitziet verschilt per bedrijf. Echter is de begeleiding die Omega Search biedt altijd consistent. Ondanks dat de sollicitatiegesprekken bij het bedrijf zelf worden gevoerd, blijven wij gedurende het gehele process betrokken. Tijdens het initiële kennismakingsgesprek zal er worden gekeken naar de behoeften en kwaliteiten van de kandidaat om zo de juiste match te vinden. Vervolgens zorgen we ervoor dat jij als kandidaat optimaal voorbereid bent door middel van het oefenen van casussen en gesprekken.

Waarom zou ik samenwerken met een recruiter?

Omega Search is een bedrijf dat het negatieve stigma van recruitment wil doorbreken door mensen écht te helpen. Wij plaatsen een kandidaat dan ook alleen bij een bedrijf als we het gevoel hebben dat beide partijen er gelukkig van worden. Ook helpen we je graag verder als je een afwijzing krijgt of een uitdaging zoekt buiten ons portfolio. Wij hebben een portfolio van verschillende interessante bedrijven waar wij voor werven. Dit betekent dat wij samen met jou naar meerdere opties kunnen kijken. Daarnaast kunnen wij jou helpen om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek en een goed woordje voor jou doen. Het warme contact tussen het bedrijf en ons én tussen ons en jou is enorm waardevol.

Wat onderscheidt Omega Search van andere recruiters?

Omega Search doorbreekt het heersende stigma over recruiters. Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid tijdens het gehele proces is wat ons onderscheidt van andere recruiters. Wij creëren toegevoegde waarde door middel van onze kernwaarden: gedreven, oprecht, en betrokken.