Op safari in de recruitment-jungle? Je hebt een headhunter nodig.

Blog

Het vinden van de juiste kandidaat voor een openstaande functie kan voelen als verdwalen in een jungle. Daarom kan het inhuren van een headhunter een slimme zet zijn. Een headhunter heeft toegang tot een breed netwerk van kandidaten en kan waardevol

Stel je even voor dat je in het midden van het Amazone-regenwoud wordt gedropt. Je hoort allemaal gekke geluiden, ziet de vreemdste planten en wordt continu door insecten gebeten. Je hebt wel een kompas, maar geen idee welke kant je op moet om weer in de beschaving terecht te komen.

Zo kan het ook voelen als jouw bedrijf een nieuwe collega zoekt en jij op zoek moet op de arbeidsmarkt. Voor velen is het onbekend terrein, waar elke misstap onnodig veel geld en tijd kan kosten. En als je dan toch wat sollicitaties beet hebt moet je er ook nog de juiste persoon eruit pikken? 

Nee, dan huur je beter een headhunter in. Die is namelijk thuis in deze jungle en kent de weg naar jouw doel beter dan jijzelf. Hier zijn de 3 belangrijkste redenen waarom een headhunter écht een meerwaarde is: 

  1. Moeilijk bereikbare kandidaten staan al voor je klaar.

Een van de belangrijkste voordelen van werken met een headhunter is dat zij vaak toegang hebben tot een breed aanbod aan kandidaten die misschien niet beschikbaar zijn via traditionele wervingskanalen. Headhunters hebben in de meeste gevallen een bestaand en uitgebreid netwerk van kandidaten die zij kunnen benaderen voor openstaande functies. Velen van hen kunnen bij een nieuwe vacature zelfs meteen alle passende profielen opnoemen die ze in hun netwerk hebben! Daaronder vaak ook de lastig te bereiken passieve kandidaten, die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wel open staan voor nieuwe mogelijkheden. 

  1. Sneller én goedkoper recruiten op de lange termijn

Een andere reden om met een headhunter samen te werken is dat het kan leiden tot verminderde wervingskosten op lange termijn. Hoewel het werken met een headhunter zeker in de beginfase duurder kan zijn dan het zelf werven van personeel, zul je merken dat je bij een langere samenwerking uiteindelijk niet alleen tijd maar ook geld bespaart. Bedenk even hoe lang het jou zou kosten om kandidaten te vinden en te selecteren! Volgens onderzoek van HR.com uit 2019 bespaart 96% van de bedrijven tijd door samen te werken met een recruitmentfirma, en vindt 72% van de bedrijven via deze weg betere kandidaten.

  1. Out of the box denken dankzij kennis en ervaring

Ten slotte kunnen headhunters bedrijven waardevolle expertise en begeleiding bieden bij het wervingsproces. Ze hebben veel ervaring in het zoeken en vinden van personeel en kunnen op die manier helpen bij het identificeren van de beste profielen voor een specifieke functie, ook door out of the box te denken. Denk dan aan zij-instromers of andere kandidaten die je zelf wellicht over het hoofd zou kunnen zien. Bovendien kunnen ze bedrijven helpen bij het opstellen van vacatures en het voeren van sollicitatiegesprekken. Volgens het Recruitment Trends Report 2020 van Bullhorn meldt 81% van de wervingsbureaus dat kennis en ervaring in hun branche de belangrijkste factor is in het vinden van de beste kandidaten voor hun klanten.

Je leest het: werken met een headhunter kan veel voordelen bieden voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuw talent. Het kan leiden tot een breder scala aan kandidaten, verminderde wervingskosten en waardevolle expertise en begeleiding bij het wervingsproces. Als je op zoek bent naar nieuw talent voor je bedrijf, is een headhunter de snelste en vlotste weg naar de beste kandidaten.

Nog steeds verdwaald in de jungle die de arbeidsmarkt is? Neem vooral contact op als je je hierin herkent, dan kijken we samen wat wij voor jou kunnen betekenen. 

Mark

Barth

Founder

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met

Mark

Email
Mark

Meer dan 50 succesverhalen

"Op het moment dat ik twijfels had kon ik dit altijd in alle openheid met Mark bespreken. Vanaf het eerste contact tot en met het aanbod ongekende service en communicatie."

Maarten
,
Data Scientist

"Omega Search heeft mij heel betrokken door het hele sollicitatieproces geleid, waarna ik een contract aangeboden heb gekregen. Heel erg dankbaar voor alle hulp die ik heb ontvangen! Top bedrijf."

Lotte
,
Business Change Consultant

"Mocht het ooit nodig zijn, dan zou ik 10/10 weer met Omega Search op zoek gaan naar een volgende stap in mijn carrière."

Bob
,
Customer Service

"Omega Search was tot op de dag dat ik ben begonnen met mijn huidige functie (soms zelfs dagelijks!) betrokken bij het proces. Telkens één stapje voor zijn, dat noem ik nog eens recruitment!"

Paulien
,
Area Manager

Veelgestelde vragen

Staat jouw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op en wie weet kunnen wij je verder helpen.

Concact opnemen

Als ik solliciteer via Omega Search heb ik dan meer garantie dat ik daadwerkelijk de baan krijg?

Dat je daadwerkelijk de gewenste functie krijgt kunnen wij helaas niet garanderen. Je zult het nog steeds op moeten nemen tegen andere sollicitanten uit verschillende hoeken. Echter geloven wij wel dat je een streepje voor hebt op andere sollicitanten door de voorbereiding en begeleiding die Omega Search biedt.

Hoe ziet het sollicitatieproces er uit?

Hoe het sollicitatieproces er exact uitziet verschilt per bedrijf. Echter is de begeleiding die Omega Search biedt altijd consistent. Ondanks dat de sollicitatiegesprekken bij het bedrijf zelf worden gevoerd, blijven wij gedurende het gehele process betrokken. Tijdens het initiële kennismakingsgesprek zal er worden gekeken naar de behoeften en kwaliteiten van de kandidaat om zo de juiste match te vinden. Vervolgens zorgen we ervoor dat jij als kandidaat optimaal voorbereid bent door middel van het oefenen van casussen en gesprekken.

Waarom zou ik samenwerken met een recruiter?

Omega Search is een bedrijf dat het negatieve stigma van recruitment wil doorbreken door mensen écht te helpen. Wij plaatsen een kandidaat dan ook alleen bij een bedrijf als we het gevoel hebben dat beide partijen er gelukkig van worden. Ook helpen we je graag verder als je een afwijzing krijgt of een uitdaging zoekt buiten ons portfolio. Wij hebben een portfolio van verschillende interessante bedrijven waar wij voor werven. Dit betekent dat wij samen met jou naar meerdere opties kunnen kijken. Daarnaast kunnen wij jou helpen om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek en een goed woordje voor jou doen. Het warme contact tussen het bedrijf en ons én tussen ons en jou is enorm waardevol.

Wat onderscheidt Omega Search van andere recruiters?

Omega Search doorbreekt het heersende stigma over recruiters. Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid tijdens het gehele proces is wat ons onderscheidt van andere recruiters. Wij creëren toegevoegde waarde door middel van onze kernwaarden: gedreven, oprecht, en betrokken.