Secundaire arbeidsvoorwaarden: wat moet je weten?

Blog
Bedrijfsleven
Salaris

Wat zijn belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarden? In deze blog belichten wij een aantal interessante arbeidsvoorwaarden die relevant zijn voor iedere kandidaat!

De arbeidsmarkt is momenteel gunstig voor werkzoekenden en de cultuur van het bedrijfsleven spiegelt zich aan de wensen van de nieuwe generaties. Deze factoren leiden ertoe dat secundaire arbeidsvoorwaarden een steeds belangrijker instrument zijn in het werven van nieuwe kandidaten én het behouden van huidige werknemers. Wat zijn belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarden? In deze blog belichten wij een aantal interessante arbeidsvoorwaarden die relevant zijn voor iedere kandidaat!

Wat is het verschil tussen primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden?
Primaire arbeidsvoorwaarden, je kent ze wel: de arbeidsvoorwaarden die standaard op iedere arbeidsovereenkomst staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal werkuren, salaris, pensioenregelingen en dergelijken. Deze arbeidsvoorwaarden worden vaak al in de vacature duidelijk gecommuniceerd naar de geïnteresseerden. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn de specifieke arbeidsvoorwaarden waarmee een bedrijf haar cultuur op de kaart zet en zich onderscheidt van andere bedrijven. Denk hierbij aan reiskostenvergoeding, bonusregelingen, doorgroeimogelijkheden en extraatjes van de zaak (telefoon, auto, etc.).


Reiskostenvergoeding
Indien jouw werk niet op loopafstand is, is een reiskostenvergoeding geen onbelangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Een werkgever is niet verplicht om jouw reiskosten te vergoeden, maar het is wel gebruikelijk. Er zijn echter verschillende mogelijkheden om dit thema in de secundaire arbeidsvoorwaarden te verwerken. Zo kan een werkgever kiezen voor een vast mobiliteitsbudget per maand, dat je mag indelen naar eigen invulling. Ook kan een werkgever beslissen om zijn of haar werknemers een fiets of auto van de zaak te leasen. Kortom, er leiden meerdere wegen naar Rome en het is de moeite waard om uit te zoeken wat jouw (toekomstige) werkgever jou kan bieden!


Flexibel werken
Door de snelle ontwikkelingen binnen de technologie zijn we inmiddels gewend om onze manier van werken steeds aan te passen aan de nieuwste apps, trends en situatie. Microsoft Teams, Google Meet en Slack zijn niet meer uit het bedrijfsleven weg te denken en thuiswerken is niet langer een uitzondering op de norm. Het flexibele werken is dan ook een secundaire voorwaarde die alsmaar belangrijker wordt. Zo kiezen veel werkgevers ervoor om de mogelijkheid te bieden tot een aantal dagen per week thuiswerken. Ook zijn er bedrijven die werken met flexplekken op kantoor en bedrijven waarbij je zelf mag kiezen hoeveel vakantiedagen je opneemt. Sterker nog, sommige werkgevers kiezen er zelfs voor om iedere werknemer een aantal ‘work-from-anywhere weken’ aan te bieden. Dit houdt in dat de werknemer gedurende dat aantal weken mag werken vanaf waar dan ook ter wereld. Zo kun je ervoor kiezen om een maandje in Barcelona of in Kaapstad te werken.

Persoonlijke ontwikkeling
Last but not least: persoonlijke ontwikkeling. Als het goed is ga je ergens aan de slag omdat je het werk leuk vindt en je hoopt iets van het bedrijf, de klanten en je collega’s te leren. Veel bedrijven bieden daarom de mogelijkheid tot het volgen van cursussen of een opleiding. Zo sponsoren grote strategie consultancies bijvoorbeeld het behalen van een MBA, die vaak aan een buitenlandse universiteit zoals INSEAD wordt behaald. Andere kantoren zetten  in op persoonlijke groei door middel van coachingstrajecten en persoonlijke begeleiding. Het is daarom interessant om te kijken of jij genoeg kunt groeien en leren in het bedrijf waar je momenteel werkt of zou willen werken.

Omega Search
Een werkgever is niet verplicht om je al deze opties aan te bieden, maar er is vaak genoeg ruimte voor een onderhandeling of compromis. Mocht je momenteel ergens werken waar de bedrijfscultuur en secundaire arbeidsvoorwaarden niet bij jou passen, neem dan gerust contact met ons op. Wij begeleiden onze kandidaten op een persoonlijke wijze bij het vinden van een baan en bedrijfscultuur die echt bij de kandidaat passen. Zoek je een eerste baan? Ook daar helpen wij graag bij. Door onze oprechte manier van werken bieden we je de beste hulp en coachen wij je door het gehele sollicitatieproces heen, totdat je iets vindt waar je gelukkig van wordt.

Mark

Barth

Founder

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met

Mark

Email
Mark

Meer dan 50 succesverhalen

"Op het moment dat ik twijfels had kon ik dit altijd in alle openheid met Mark bespreken. Vanaf het eerste contact tot en met het aanbod ongekende service en communicatie."

Maarten
,
Data Scientist

"Omega Search heeft mij heel betrokken door het hele sollicitatieproces geleid, waarna ik een contract aangeboden heb gekregen. Heel erg dankbaar voor alle hulp die ik heb ontvangen! Top bedrijf."

Lotte
,
Business Change Consultant

"Mocht het ooit nodig zijn, dan zou ik 10/10 weer met Omega Search op zoek gaan naar een volgende stap in mijn carrière."

Bob
,
Customer Service

"Omega Search was tot op de dag dat ik ben begonnen met mijn huidige functie (soms zelfs dagelijks!) betrokken bij het proces. Telkens één stapje voor zijn, dat noem ik nog eens recruitment!"

Paulien
,
Area Manager

Veelgestelde vragen

Staat jouw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op en wie weet kunnen wij je verder helpen.

Concact opnemen

Als ik solliciteer via Omega Search heb ik dan meer garantie dat ik daadwerkelijk de baan krijg?

Dat je daadwerkelijk de gewenste functie krijgt kunnen wij helaas niet garanderen. Je zult het nog steeds op moeten nemen tegen andere sollicitanten uit verschillende hoeken. Echter geloven wij wel dat je een streepje voor hebt op andere sollicitanten door de voorbereiding en begeleiding die Omega Search biedt.

Hoe ziet het sollicitatieproces er uit?

Hoe het sollicitatieproces er exact uitziet verschilt per bedrijf. Echter is de begeleiding die Omega Search biedt altijd consistent. Ondanks dat de sollicitatiegesprekken bij het bedrijf zelf worden gevoerd, blijven wij gedurende het gehele process betrokken. Tijdens het initiële kennismakingsgesprek zal er worden gekeken naar de behoeften en kwaliteiten van de kandidaat om zo de juiste match te vinden. Vervolgens zorgen we ervoor dat jij als kandidaat optimaal voorbereid bent door middel van het oefenen van casussen en gesprekken.

Waarom zou ik samenwerken met een recruiter?

Omega Search is een bedrijf dat het negatieve stigma van recruitment wil doorbreken door mensen écht te helpen. Wij plaatsen een kandidaat dan ook alleen bij een bedrijf als we het gevoel hebben dat beide partijen er gelukkig van worden. Ook helpen we je graag verder als je een afwijzing krijgt of een uitdaging zoekt buiten ons portfolio. Wij hebben een portfolio van verschillende interessante bedrijven waar wij voor werven. Dit betekent dat wij samen met jou naar meerdere opties kunnen kijken. Daarnaast kunnen wij jou helpen om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek en een goed woordje voor jou doen. Het warme contact tussen het bedrijf en ons én tussen ons en jou is enorm waardevol.

Wat onderscheidt Omega Search van andere recruiters?

Omega Search doorbreekt het heersende stigma over recruiters. Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid tijdens het gehele proces is wat ons onderscheidt van andere recruiters. Wij creëren toegevoegde waarde door middel van onze kernwaarden: gedreven, oprecht, en betrokken.