Werken bij een groot of klein consultancykantoor: wat zijn de verschillen?

Blog

De wereld van de consultancy is een spiegel van het bedrijfsleven: voor elk bedrijf en elke sector zijn er ook consultants die zich in de materie specialiseren. Dat betekent ook dat je als consultant je carrière vorm kunt geven zoals jij dat wilt.

Heb je een grote interesse in duurzaamheid? Dan kun je die richting op. Voel je meer voor de zorg? The sky is the limit. 

Wat je ook kiest, alles begint met het bedrijf waar je terechtkomt. En één van de eerste keuzes is dan of je wil werken bij een groot consultancykantoor of juist bij een kleinere speler in de markt. Beide opties hebben hun eigen unieke voordelen en uitdagingen, en het is essentieel om deze af te wegen voordat je de volgende stap in je loopbaan zet.

Operational Excellence, of Strategy Consultancy? 

Er zijn twee stromingen binnen consultancy die belangrijk zijn om in gedachten te houden wanneer je gaat solliciteren. Er zijn bedrijven die beide takken aanbieden, maar veel bedrijven specialiseren zich in één van deze twee. 

Operational Excellence Consultancy concentreert zich op het verbeteren van interne processen en efficiëntie. Denk aan het aanpassen van workflows, optimaliseren van processen of het implementeren van best practices. Voorbeelden van dit soort consultancykantoren zijn Accenture, KPMG Advisory, Deloitte, Valcon of Precedence. 

Aan de andere kant heb je Strategy Consultancy: deze tak richt zich op het definiëren van de overkoepelende richting en doelstellingen van een organisatie. Consultants in dit vakgebied werken samen met bedrijfsleiders om strategische plannen te ontwikkelen, marktkansen te identificeren, concurrentieanalyses uit te voeren en groeistrategieën te formuleren. Voorbeelden van bedrijven die zich hierop focussen zijn BCG, Bain & Company, McKinsey & Company, of Roland Berger. Daarnaast zijn er nog de niche-spelers!

Je ziet het al: voor je een carrièrepad kiest, moet je heel wat keuzes maken! Ontdek hieronder nog een aantal keuzes waar jij mogelijk mee geconfronteerd zult worden. 

Start-up of gevestigd bedrijf

Kies je voor een start-up of een kleiner bedrijf? Dan kom je terecht in een organisatie die (waarschijnlijk) een stuk chaotischer is. Er kan dan veel flexibiliteit van je gevraagd worden in werktijden en werkzaamheden. Ook zorgen om geld horen wel eens bij een groeiend bedrijf, dus het zou kunnen dat je salaris lager is wanneer je start. 

Daar staat tegenover dat je snel stappen kunt maken en veel inspraak hebt in de richting van het bedrijf. En als je lang genoeg aan boord blijft dan is de kans groot dat je veel verantwoordelijkheid krijgt en aan de top van het bedrijf terechtkomt: geweldig voor je verdere carrière natuurlijk!  

Als je voor een groter, gevestigd bedrijf kiest, dan kies je voor een heel andere ervaring. Processen en planningen staan al op punt en zijn vaak ook een stuk efficiënter door de jarenlange ervaring die erachter zit. Als starter kun je bij grotere bedrijven bijvoorbeeld vaak een gevestigd traineeship volgen. Structuur en duidelijkheid zijn niet de enige voordelen, meestal staat ook de salarishuishouding op punt en kun je met de nodige opleiding en/of ervaring meteen prima verdienen. 

Nadelen kunnen dan weer zijn dat de carrièreladder en werkzaamheden voor jouw functie grotendeels vastliggen: je zult dus maar moeilijk een nieuwe professionele richting inslaan of een grote carrièrestap vooruit maken. 

Teamgrootte en Structuur:

Bij een groot consultancykantoor kunnen de teams ook erg groot zijn: bij de grootste kantoren werken soms wel 50 tot 100 mensen tegelijk aan hetzelfde project. Daaronder zitten vaak allerlei verschillende experts, die gespecialiseerd zijn in heel verschillende vakgebieden. Je krijgt dus kansen om met al deze mensen samen te werken en samen de meest complexe projecten aan te pakken. Projecten duren vaak ook langer en je kunt dus veel meer de diepte in. 

Aan de andere kant heeft een klein consultancykantoor vaak compactere teams, wat kan resulteren in een nauwere samenwerking en meer directe betrokkenheid bij alle aspecten van een project. Je hebt meer overzicht en kunt je dus ook wat generalistischer ontwikkelen. Daarnaast zijn projecten vaak korter, waardoor je misschien op korte tijd veel meer verschillende opdrachten krijgt en snel bijleert. 

Naam en Netwerk:

Werkzaam zijn bij een gerenommeerd groot consultancykantoor betekent dat je te maken krijgt met grote cliënten en industry leaders, wat je professionele netwerk aanzienlijk kan vergroten. Ook als je van baan wisselt kan het een voordeel zijn om een groot kantoor op je cv te hebben. Ex-werknemers van bijvoorbeeld KPMG, Accenture of McKinsey kunnen daarna overal aan de slag vanwege de ronkende naam. 

Aan de andere kant biedt werken bij een kleiner kantoor mogelijk meer kansen om nauwe relaties op te bouwen binnen een specifieke niche. Je kunt je hier uitstekend specialiseren als dat iets is dat je aanspreekt. Als de naam van het kantoor niet heel bekend is hoeft dat zeker niet te betekenen dat je niet de allerbeste kunt zijn in wat je doet. 

Dus, waar kies je voor? 

Eerlijk: of je nu bij een groot of bij een klein kantoor aan de slag gaat hangt van veel factoren af! Wat zijn je persoonlijke carrièredoelen? Wil je je misschien specialiseren? Wat is je werkstijl? En wat zijn je voorkeuren als het gaat om teamdynamiek? 

Doe daarom grondig onderzoek naar potentiële werkgevers en welke cultuur het beste bij je past, voordat je een definitieve beslissing neemt over je volgende carrièrestap. En onthoud ook vooral dat er geen slechte keuzes bestaan: of je nu bij een klein of bij een groot kantoor aan de slag gaat.

Mark

Barth

Founder

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met

Mark

Email
Mark

Meer dan 50 succesverhalen

"Op het moment dat ik twijfels had kon ik dit altijd in alle openheid met Mark bespreken. Vanaf het eerste contact tot en met het aanbod ongekende service en communicatie."

Maarten
,
Data Scientist

"Omega Search heeft mij heel betrokken door het hele sollicitatieproces geleid, waarna ik een contract aangeboden heb gekregen. Heel erg dankbaar voor alle hulp die ik heb ontvangen! Top bedrijf."

Lotte
,
Business Change Consultant

"Mocht het ooit nodig zijn, dan zou ik 10/10 weer met Omega Search op zoek gaan naar een volgende stap in mijn carrière."

Bob
,
Customer Service

"Omega Search was tot op de dag dat ik ben begonnen met mijn huidige functie (soms zelfs dagelijks!) betrokken bij het proces. Telkens één stapje voor zijn, dat noem ik nog eens recruitment!"

Paulien
,
Area Manager

Veelgestelde vragen

Staat jouw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op en wie weet kunnen wij je verder helpen.

Concact opnemen

Als ik solliciteer via Omega Search heb ik dan meer garantie dat ik daadwerkelijk de baan krijg?

Dat je daadwerkelijk de gewenste functie krijgt kunnen wij helaas niet garanderen. Je zult het nog steeds op moeten nemen tegen andere sollicitanten uit verschillende hoeken. Echter geloven wij wel dat je een streepje voor hebt op andere sollicitanten door de voorbereiding en begeleiding die Omega Search biedt.

Hoe ziet het sollicitatieproces er uit?

Hoe het sollicitatieproces er exact uitziet verschilt per bedrijf. Echter is de begeleiding die Omega Search biedt altijd consistent. Ondanks dat de sollicitatiegesprekken bij het bedrijf zelf worden gevoerd, blijven wij gedurende het gehele process betrokken. Tijdens het initiële kennismakingsgesprek zal er worden gekeken naar de behoeften en kwaliteiten van de kandidaat om zo de juiste match te vinden. Vervolgens zorgen we ervoor dat jij als kandidaat optimaal voorbereid bent door middel van het oefenen van casussen en gesprekken.

Waarom zou ik samenwerken met een recruiter?

Omega Search is een bedrijf dat het negatieve stigma van recruitment wil doorbreken door mensen écht te helpen. Wij plaatsen een kandidaat dan ook alleen bij een bedrijf als we het gevoel hebben dat beide partijen er gelukkig van worden. Ook helpen we je graag verder als je een afwijzing krijgt of een uitdaging zoekt buiten ons portfolio. Wij hebben een portfolio van verschillende interessante bedrijven waar wij voor werven. Dit betekent dat wij samen met jou naar meerdere opties kunnen kijken. Daarnaast kunnen wij jou helpen om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek en een goed woordje voor jou doen. Het warme contact tussen het bedrijf en ons én tussen ons en jou is enorm waardevol.

Wat onderscheidt Omega Search van andere recruiters?

Omega Search doorbreekt het heersende stigma over recruiters. Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid tijdens het gehele proces is wat ons onderscheidt van andere recruiters. Wij creëren toegevoegde waarde door middel van onze kernwaarden: gedreven, oprecht, en betrokken.