Interview met Niki Kunst - Valcon

Interviews
Ervaring klant
Bedrijfsleven
Ervaring kandidaat

Bij Omega Search werken wij nauw samen met onze opdrachtgevers en daarom geven wij jullie graag een inkijkje op de werkvloer bij Niki. In dit interview deelt zij haar ervaring bij Valcon en haar gedachten over de samenwerking met Omega Search.

Afgelopen week spraken wij met Niki Kunst, Senior Consultant bij Valcon. Bij Omega Search werken wij nauw samen met onze opdrachtgevers en daarom geven wij jullie graag een inkijkje op de werkvloer bij Niki. In dit interview deelt zij haar ervaring bij Valcon en haar gedachten over de samenwerking met Omega Search.

Kun je in het kort vertellen wie je bent en wat je bij Valcon doet?
Ik ben Niki Kunst en ben Senior Consultant bij Valcon binnen het Change domein. Dat betekent dat ik me voornamelijk bezighoud met projecten binnen Change Management. Meestal zijn dit langere trajecten, waarin we nieuwe strategieën implementeren en mensen begeleiden in hun leiderschap. Daarnaast ben ik onder andere lid van het recruitment team. Je kunt binnen Valcon, naast je werk, andere dingen oppakken die je leuk vindt. Ik heb verschillende bureaus onder me die kandidaten aannemen en begeleid hen in deze sollicitatieprocessen.


Wat maakt het zo leuk om bij Valcon te werken?
Er is een hele fijne en warme cultuur. Het is écht een mensgedreven bedrijf. Er wordt veel belang gehecht aan hoe het met je gaat en wat je graag wil bereiken; iedereen helpt elkaar daarbij. Je kunt altijd iemand opbellen met een hulpvraag of interesse in een bepaald project of expertise.


Wat zijn de belangrijkste eigenschappen die je zoekt in kandidaten voor Valcon?
Persoonlijk denk ik dat onze kernwaarden echt centraal staan in het bedrijf: ‘Can Do’, Samen, Nieuwsgierig, Integer en Plezier. Als je solliciteert bij Valcon is het belangrijk dat deze waarden een natuurlijke fit zijn. In het sollicitatieproces wordt daar dan ook echt op getoetst.
Ook is het belangrijk dat je lef toont door te durven en te doen. Het is soms beter om niet bang te zijn en vervolgens teruggefloten te worden, dan altijd alles maar te vragen voor je iets onderneemt.


Wat vind je het fijnst aan de samenwerking met Omega Search?
Naast dat wij het persoonlijk goed met jullie kunnen vinden, steken jullie enorm veel tijd en energie in de samenwerking. Dat merk je aan alles! Jullie zijn flexibel en staan klaar voor elke vraag. Dat maakt het heel prettig om met jullie samen te werken.


Wat onderscheidt Omega Search, in jouw ogen, van andere bedrijven?
Het persoonlijke contact is wat jullie echt onderscheidt. Jullie houden nauw contact met Valcon, maar wij zien ook een grote betrokkenheid naar de kandidaten toe. In het contact zijn jullie zorgvuldig en laagdrempelig.


Welke dingen kunnen wij verbeteren in onze samenwerking?
In de samenwerking zijn er op dit moment geen grote verbeterpunten. Wel denk ik dat jullie nog zouden kunnen uitbreiden, zodat ook de meer Senior posities bij Valcon door jullie kunnen worden vervuld. Met het netwerk dat jullie hebben zouden jullie ons daar goed bij kunnen ondersteunen. Ik weet dat jullie daar mee bezig zijn, dus hopelijk kunnen we in de nabije toekomst ook op dit gebied samenwerken!


Waarom zou je Omega Search aan andere opdrachtgevers aanbevelen?

Het persoonlijke contact past goed bij ons mensgedreven bedrijf. Ik weet ook dat jullie het menselijke tevens belangrijk vinden in opdrachtgevers.


Om op een persoonlijke noot te eindigen: zijn er nog dingen die bovenaan je bucketlist staan? 
Met een camper door heel Australië reizen!

Pierre

den Hollander

Senior Recruitment Consultant

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met

Pierre

Email
Pierre

Meer dan 50 succesverhalen

"Op het moment dat ik twijfels had kon ik dit altijd in alle openheid met Mark bespreken. Vanaf het eerste contact tot en met het aanbod ongekende service en communicatie."

Maarten
,
Data Scientist

"Omega Search heeft mij heel betrokken door het hele sollicitatieproces geleid, waarna ik een contract aangeboden heb gekregen. Heel erg dankbaar voor alle hulp die ik heb ontvangen! Top bedrijf."

Lotte
,
Business Change Consultant

"Mocht het ooit nodig zijn, dan zou ik 10/10 weer met Omega Search op zoek gaan naar een volgende stap in mijn carrière."

Bob
,
Customer Service

"Omega Search was tot op de dag dat ik ben begonnen met mijn huidige functie (soms zelfs dagelijks!) betrokken bij het proces. Telkens één stapje voor zijn, dat noem ik nog eens recruitment!"

Paulien
,
Area Manager

Veelgestelde vragen

Staat jouw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op en wie weet kunnen wij je verder helpen.

Concact opnemen

Als ik solliciteer via Omega Search heb ik dan meer garantie dat ik daadwerkelijk de baan krijg?

Dat je daadwerkelijk de gewenste functie krijgt kunnen wij helaas niet garanderen. Je zult het nog steeds op moeten nemen tegen andere sollicitanten uit verschillende hoeken. Echter geloven wij wel dat je een streepje voor hebt op andere sollicitanten door de voorbereiding en begeleiding die Omega Search biedt.

Hoe ziet het sollicitatieproces er uit?

Hoe het sollicitatieproces er exact uitziet verschilt per bedrijf. Echter is de begeleiding die Omega Search biedt altijd consistent. Ondanks dat de sollicitatiegesprekken bij het bedrijf zelf worden gevoerd, blijven wij gedurende het gehele process betrokken. Tijdens het initiële kennismakingsgesprek zal er worden gekeken naar de behoeften en kwaliteiten van de kandidaat om zo de juiste match te vinden. Vervolgens zorgen we ervoor dat jij als kandidaat optimaal voorbereid bent door middel van het oefenen van casussen en gesprekken.

Waarom zou ik samenwerken met een recruiter?

Omega Search is een bedrijf dat het negatieve stigma van recruitment wil doorbreken door mensen écht te helpen. Wij plaatsen een kandidaat dan ook alleen bij een bedrijf als we het gevoel hebben dat beide partijen er gelukkig van worden. Ook helpen we je graag verder als je een afwijzing krijgt of een uitdaging zoekt buiten ons portfolio. Wij hebben een portfolio van verschillende interessante bedrijven waar wij voor werven. Dit betekent dat wij samen met jou naar meerdere opties kunnen kijken. Daarnaast kunnen wij jou helpen om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek en een goed woordje voor jou doen. Het warme contact tussen het bedrijf en ons én tussen ons en jou is enorm waardevol.

Wat onderscheidt Omega Search van andere recruiters?

Omega Search doorbreekt het heersende stigma over recruiters. Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid tijdens het gehele proces is wat ons onderscheidt van andere recruiters. Wij creëren toegevoegde waarde door middel van onze kernwaarden: gedreven, oprecht, en betrokken.