Overstappen naar een ander consultancy kantoor: de moeite waard?

Blog

Ben jij op zoek naar een frisse wind in je carrière? We zetten even wat voor- en nadelen op een rij.

Overstappen naar een ander consultancy kantoor: de moeite waard? 

Als consultant is het soms lastig aan te voelen wanneer je ontwikkeling stilvalt: je kunt prima een afwisselende baan hebben met veel vrijheid, interessante projecten en leuke collega’s … en toch voelen dat er wat ontbreekt. Dat kan heel simpel zijn, zoals geld of vakantiedagen, maar het kan ook wat minder helder zijn, zoals je willen ontwikkelen in een nieuwe richting of binnen een andere bedrijfscultuur. Of misschien wil je wel een maatschappelijke impact maken, in de zorg of in de energietransitie.

Ben jij op zoek naar een frisse wind in je carrière? We zetten even wat voor- en nadelen op een rij. 

  1. Een boost voor je carrière

De eerste reden voor een overstap is logisch: wisselen naar een ander consultancybureau kan je nieuwe carrièremogelijkheden bieden. Uit een recent onderzoek van McKinsey & Company blijkt dat het aantal interne promoties en groeimogelijkheden binnen een organisatie vaak beperkt is. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 22% van de consultants bij een consultancybureau verwachtte om ooit een partnerschap binnen hun huidige bedrijf te bereiken. Door over te stappen naar een ander bureau begin je met een verse lei en kun je jezelf opnieuw profileren binnen het bureau. Je kunt ook sneller stappen maken wat je titel betreft: als het maar niet lukt om senior te worden bijvoorbeeld, kan het lonen om het eens bij een ander bedrijf te proberen. 

  1. Een hoger salaris of andere voordelen

Veranderen van baan is ook een goed idee voor je salaris. Volgens een rapport van Hays krijgen consultants die van baan veranderen vaak een aanzienlijke loonsverhoging: hun salaris gaat gemiddeld tussen de 10% en 20% omhoog. Als je dus snel een stap wil maken in je salaris ga je er bijna altijd op vooruit door van baan te wisselen. 

Bovendien kun je ook opnieuw gaan onderhandelen over andere voordelen: bijvoorbeeld een leasewagen, een extra sterk pensioenplan of meer vakantiedagen liggen vaak op tafel. 

  1. Jezelf blijven ontwikkelen

Een andere reden kan zelfontwikkeling zijn: door over te stappen naar een ander consultancybureau krijg je vaak de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden en expertise op te bouwen. Verschillende bureaus hebben ieder hun eigen specialisaties en werken aan diverse projecten in verschillende sectoren. Als mens veranderen je interesses uiteraard regelmatig: misschien ben jij opeens geïnteresseerd in duurzaamheid, de energietransitie, of in de zorg? Wij werken samen met verschillende bureaus die precies in deze gebieden experts zoeken, dus deze banen vind je gewoon op onze vacaturepagina. Bovendien is een opleiding over dat specifieke vakgebied vaak onderdeel van je inwerktraject. Door van bureau te veranderen, kun je dus ook je kennis verbreden en waardevolle ervaring opdoen in nieuwe vakgebieden.

Kortom, het overstappen naar een ander consultancybureau kan je als consultant diverse voordelen bieden, zoals meer carrièremogelijkheden, een hoger salaris en de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Daarom is het een goed idee om steeds je ogen open te houden en de juiste keuze te maken op basis van jouw individuele doelen en behoeften.

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging? Kijk eens rond op onze vacaturepagina of neem rechtstreeks contact op voor meer informatie.

Mark

Barth

Founder

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met

Mark

Email
Mark

Meer dan 50 succesverhalen

"Op het moment dat ik twijfels had kon ik dit altijd in alle openheid met Mark bespreken. Vanaf het eerste contact tot en met het aanbod ongekende service en communicatie."

Maarten
,
Data Scientist

"Omega Search heeft mij heel betrokken door het hele sollicitatieproces geleid, waarna ik een contract aangeboden heb gekregen. Heel erg dankbaar voor alle hulp die ik heb ontvangen! Top bedrijf."

Lotte
,
Business Change Consultant

"Mocht het ooit nodig zijn, dan zou ik 10/10 weer met Omega Search op zoek gaan naar een volgende stap in mijn carrière."

Bob
,
Customer Service

"Omega Search was tot op de dag dat ik ben begonnen met mijn huidige functie (soms zelfs dagelijks!) betrokken bij het proces. Telkens één stapje voor zijn, dat noem ik nog eens recruitment!"

Paulien
,
Area Manager

Veelgestelde vragen

Staat jouw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op en wie weet kunnen wij je verder helpen.

Concact opnemen

Als ik solliciteer via Omega Search heb ik dan meer garantie dat ik daadwerkelijk de baan krijg?

Dat je daadwerkelijk de gewenste functie krijgt kunnen wij helaas niet garanderen. Je zult het nog steeds op moeten nemen tegen andere sollicitanten uit verschillende hoeken. Echter geloven wij wel dat je een streepje voor hebt op andere sollicitanten door de voorbereiding en begeleiding die Omega Search biedt.

Hoe ziet het sollicitatieproces er uit?

Hoe het sollicitatieproces er exact uitziet verschilt per bedrijf. Echter is de begeleiding die Omega Search biedt altijd consistent. Ondanks dat de sollicitatiegesprekken bij het bedrijf zelf worden gevoerd, blijven wij gedurende het gehele process betrokken. Tijdens het initiële kennismakingsgesprek zal er worden gekeken naar de behoeften en kwaliteiten van de kandidaat om zo de juiste match te vinden. Vervolgens zorgen we ervoor dat jij als kandidaat optimaal voorbereid bent door middel van het oefenen van casussen en gesprekken.

Waarom zou ik samenwerken met een recruiter?

Omega Search is een bedrijf dat het negatieve stigma van recruitment wil doorbreken door mensen écht te helpen. Wij plaatsen een kandidaat dan ook alleen bij een bedrijf als we het gevoel hebben dat beide partijen er gelukkig van worden. Ook helpen we je graag verder als je een afwijzing krijgt of een uitdaging zoekt buiten ons portfolio. Wij hebben een portfolio van verschillende interessante bedrijven waar wij voor werven. Dit betekent dat wij samen met jou naar meerdere opties kunnen kijken. Daarnaast kunnen wij jou helpen om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek en een goed woordje voor jou doen. Het warme contact tussen het bedrijf en ons én tussen ons en jou is enorm waardevol.

Wat onderscheidt Omega Search van andere recruiters?

Omega Search doorbreekt het heersende stigma over recruiters. Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid tijdens het gehele proces is wat ons onderscheidt van andere recruiters. Wij creëren toegevoegde waarde door middel van onze kernwaarden: gedreven, oprecht, en betrokken.