Waarom recruiter worden?

Blog

Ben je op zoek naar een carrière waarbij je dagelijks in contact staat met interessante mensen en bijdraagt aan het vinden van hun droombaan? Overweeg dan eens om recruiter te worden. Maar waarom zou je eigenlijk voor deze carrière kiezen?

Ahh, recruiters! Vraag het de persoon op straat en je krijgt gegarandeerd een hele hoop clichés voor je kiezen. Bijvoorbeeld dat recruiters allemaal gladde jongens of meisjes zijn, die jou met mooie praatjes verleiden om in een functie te stappen waar je helemaal niet in wilt zitten. Die je gouden bergen beloven en hun commissie opstrijken, waarna jij op je eerste werkdag meteen merkt dat je bij de neus genomen bent. Die je nooit meer bellen zodra hun werk gedaan is, en die jouw nummer blokkeren wanneer jij dat wel doet.

Die recruiters? Die kennen we niet bij Omega Search. Want recruiter, dat wordt je toch niet omdat je mensen bij de neus wilt nemen? Net andersom. Wij willen mensen aan de best mogelijke baan helpen, want alleen dan wint iedereen! Dus leek het ons een goed idee om de mooie kanten van het vak eens op een rijtje te zetten. Voor twijfelaars, voor carrièreswitchers, of simpelweg om voor eens en voor altijd duidelijk te maken dat recruiters ook gewoon hele normale - en betrokken - mensen zijn. 

  1. Impact maken voor kandidaten en bedrijven

Als recruiter kun je echt impact maken in het leven van mensen. Door de juiste kandidaat voor een positie te vinden, help je niet alleen bedrijven beter functioneren of beter werk te leveren, maar help je ook de kandidaat aan een mooie nieuwe carrièrestap. Uiteindelijk spenderen we als mens toch een groot deel van ons leven op het werk, dus waar je werkt en wat je doet zijn essentieel voor persoonlijk geluk. Het vinden van de juiste match kan het leven van mensen dus echt verbeteren, en als recruiter ben jij degene die dat mogelijk maakt.

  1. Bedrijfscultuur verbeteren en inclusie bevorderen

Als recruiter heb je de mogelijkheid om bij te dragen aan diversiteit en inclusie op de werkplek. Als jij een open vizier houdt en ervoor zorgt dat kandidaten met verschillende achtergronden en ervaringen kansen krijgen, kun je de diversiteit binnen bedrijven makkelijk vergroten. De gevolgen van diversiteit zijn wetenschappelijk bewezen: het leidt tot meer creativiteit, innovatie en betere resultaten voor bedrijven. En natuurlijk ook tot een maatschappij waarin iedereen gelijkwaardig is! Je kan als recruiter dus echt de wereld een duwtje in de goede richting geven. 

  1. Sterke communicatieve vaardigheden ontwikkelen

Recruiters moeten effectief communiceren met zowel werkgevers als kandidaten. Je wordt verondersteld om de behoeften van beide partijen te begrijpen. Daarbij hoort ook het verduidelijken van verwachtingen en het begeleiden van kandidaten door het sollicitatieproces. Door te werken als recruiter kun je je communicatieve vaardigheden verder ontwikkelen en deze vaardigheid kan zeer waardevol zijn in andere aspecten van je professionele leven. Dus denk ook even aan je eigen carrière. 

  1. Constant leren en ontwikkelen

Als recruiter moet je op de hoogte blijven van de veranderingen in de industrie, de arbeidsmarkt en de wettelijke voorschriften. Je wordt uitgenodigd om continu te blijven leren en jezelf te ontwikkelen, in allerlei verschillende richtingen. Doordat je voor verschillende bedrijven erg verschillende profielen zoekt, leer je telkens bij over hun industrie, product of dienst. Dit betekent ook dat je waardevolle kennis en vaardigheden opdoet die je later in je carrière kunnen helpen. En misschien kom je wel een bedrijf of functie tegen waar je jezelf ooit in ziet werken? Je weet nooit hoe het loopt. 

  1. Goede arbeidsvoorwaarden

Als recruiter kun je meestal een goed salaris verdienen. Het exacte salaris hangt af van factoren zoals je niveau van ervaring, de locatie en de grootte van het bedrijf. Maar het is over het algemeen een zeer lucratief vakgebied en recruiters kunnen zeer goed verdienen.

Je ziet: recruiter worden kan je allerlei skills bijbrengen die in het leven van waarde zijn! Je maakt echte impact, voor kandidaten en voor bedrijven. En in je baan leer je van alles bij over communicatie, deals maken en over verschillende bedrijven. Als je overweegt om recruiter te worden vertellen we je graag meer over dit boeiende vak! 

Mark

Barth

Founder

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met

Mark

Email
Mark

Meer dan 50 succesverhalen

"Op het moment dat ik twijfels had kon ik dit altijd in alle openheid met Mark bespreken. Vanaf het eerste contact tot en met het aanbod ongekende service en communicatie."

Maarten
,
Data Scientist

"Omega Search heeft mij heel betrokken door het hele sollicitatieproces geleid, waarna ik een contract aangeboden heb gekregen. Heel erg dankbaar voor alle hulp die ik heb ontvangen! Top bedrijf."

Lotte
,
Business Change Consultant

"Mocht het ooit nodig zijn, dan zou ik 10/10 weer met Omega Search op zoek gaan naar een volgende stap in mijn carrière."

Bob
,
Customer Service

"Omega Search was tot op de dag dat ik ben begonnen met mijn huidige functie (soms zelfs dagelijks!) betrokken bij het proces. Telkens één stapje voor zijn, dat noem ik nog eens recruitment!"

Paulien
,
Area Manager

Veelgestelde vragen

Staat jouw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op en wie weet kunnen wij je verder helpen.

Concact opnemen

Als ik solliciteer via Omega Search heb ik dan meer garantie dat ik daadwerkelijk de baan krijg?

Dat je daadwerkelijk de gewenste functie krijgt kunnen wij helaas niet garanderen. Je zult het nog steeds op moeten nemen tegen andere sollicitanten uit verschillende hoeken. Echter geloven wij wel dat je een streepje voor hebt op andere sollicitanten door de voorbereiding en begeleiding die Omega Search biedt.

Hoe ziet het sollicitatieproces er uit?

Hoe het sollicitatieproces er exact uitziet verschilt per bedrijf. Echter is de begeleiding die Omega Search biedt altijd consistent. Ondanks dat de sollicitatiegesprekken bij het bedrijf zelf worden gevoerd, blijven wij gedurende het gehele process betrokken. Tijdens het initiële kennismakingsgesprek zal er worden gekeken naar de behoeften en kwaliteiten van de kandidaat om zo de juiste match te vinden. Vervolgens zorgen we ervoor dat jij als kandidaat optimaal voorbereid bent door middel van het oefenen van casussen en gesprekken.

Waarom zou ik samenwerken met een recruiter?

Omega Search is een bedrijf dat het negatieve stigma van recruitment wil doorbreken door mensen écht te helpen. Wij plaatsen een kandidaat dan ook alleen bij een bedrijf als we het gevoel hebben dat beide partijen er gelukkig van worden. Ook helpen we je graag verder als je een afwijzing krijgt of een uitdaging zoekt buiten ons portfolio. Wij hebben een portfolio van verschillende interessante bedrijven waar wij voor werven. Dit betekent dat wij samen met jou naar meerdere opties kunnen kijken. Daarnaast kunnen wij jou helpen om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek en een goed woordje voor jou doen. Het warme contact tussen het bedrijf en ons én tussen ons en jou is enorm waardevol.

Wat onderscheidt Omega Search van andere recruiters?

Omega Search doorbreekt het heersende stigma over recruiters. Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid tijdens het gehele proces is wat ons onderscheidt van andere recruiters. Wij creëren toegevoegde waarde door middel van onze kernwaarden: gedreven, oprecht, en betrokken.